Hogyan kezeljük a lángost ha nagyobb mennyiségben van rá szükség?
Sziasztok!
Hirtelen nem tudom, hogy megfogalmazni a kérdésem. Külföldön éldegélek és a lényeg az, hogy a hétvégén meghívtak egy fesztiválra, ahol a magyar konyhát fogom képviselni. Lángost és csörögefánkot fogok sütni a nagyérdeműnek. Azt mondták, hogy 7-10 ezer embert várnak és olyan napi 400 lángossal számolhatok. Mivel eddig csak itthon sütöttem, hirtelen elbizonytalanodtam, hogy miként "menedzseljem" a tésztát. Azt kiszámoltam, hogy mennyi alapanyag kell. Valaki akinek van ebben tapasztalata, meg tudná osztani velem? :) Előre is köszönöm!
Húha, szerintem minimum 2 segítségre lenne szükséged, az egyik sütné a lángost, a másik a csörögefánkot.
Te pedig mondjuk szaggatnád, és azt hiszem még egy ember elférne, mert egy szaggatná a lángost, másik a csörögét.
A feltéteket előre meg tudod csinálni, így azzal már előrébb vagy.
Mivel mindkét esetben kelt tésztáról van szó, ezért számolni kell a kelesztési idővel is, kérdés, hogy szabadtéren, vagy zárt helyen lesz a fesztivál? Bár most így hirtelen a csörögéről nem tudom, hogy melyik receptre gondolsz, mert van kelesztés nélküli is.... hmmm...
Jól szervezve megoldható a dolog, de én biztos, hogy 2-3 fő segítségét igénybe venném!!!
Nemrég voltam fesztiválon, és kígyózó sorok voltak a lángosos előtt, rossz volt nézni a kapkodásukat, mert csak ketten voltak, az előre bedagasztott tésztát még csak akkor formázta az egyik hapsi, a másik sütötte fejvesztve, tette rá a feltétet.
Aztán mire odaértem, közölték, hogy már nincs is több bedagasztva.
Így szerintem inkább több legyen reggel már bedagasztva, mint amennyire számolsz. Végülis egyáltalán nem drágák az alapanyagok.
A kelesztést pedig lassíthatod, ha hűtőbe teszed.
Sok sikert!!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!