Palacsinta. Próbálta már valaki így?
Figyelt kérdés
A napokban hallottam, hogy egy étteremben úgy készítik a palacsintát, hogy a tojásnak csak a sárgáját teszik bele a tésztába. Próbálta esetleg már valaki így készíteni?2019. márc. 29. 07:54
1/5 anonim válasza:
Igen.. A jó palacsinta tésztába elég a sárgája a tojásnak. A magas zsírtartalmú tej és szóda a lényege a palacsintának. Ha csak a sárgája kerül a palacsintába akkor a tejben keverem el. Olaj helyet jó minőségűvaja teszek a tésztába aminek 80-86% zsírtartalma van.
2/5 anonim válasza:
Hát első, szóda pl egyáltalán nem lényeges a palacsintába. Altalaban azért szoktak bele tenni, hogy ne kelljen annyi tej.
Kérdezo, tojás nekiülnie lehet palacsintát készíteni. Annak értelmet em igazan látom, higy miért csak tojássárgája kerülne s tésztába, ha csak nem a fehérjét másra akarják felhasználni és a sárgája tulajdonképpen csak "melléktermék"
3/5 anonim válasza:
Én tejjel csinálom, az asszony szódával. Az övé sokkal lágyabb lesz, de kezelni is nehezebb. Külön sárgával is próbáltam már, nem éreztem különbséget. Én maradok a tej-egész tojás verziónál.
4/5 anonim válasza:
Szódát nem azért tesznek bele, hogy kevesebb tej kelljen, hanem mert sokkal levegősebb, könnyebb lesz tőle a tészta.
A tojás dolgot én úgy hallottam csak, hogy a fehérjét külön felverik és belekeverik azt is, de azt is inkább amerikai palacsintánál vagy az ilyen csodasütőknél (ami olyan mint a gofrisütő nyéllel). Csak sàrgájáról nem hallottam, de el tudom képzelni.
5/5 anonim válasza:
Én pezsgőt használok szóda helyett, nagyon kellemes ízt ad neki :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!