Xy szerint a kókusz olaj nem jó?
Videókban látom,hogy olyan csepnyi olajat öntenek a serpenyőbe,kokuszolajat.
És azon csinálják pl. Palacsintát.
Xy azt mondja leragad.
Másoknak ,hogy nem ragad le,szerintem amugy nekünk se ragadna le.
Mindig szidja a tefalt,hogy mindenre gondol,csak ,hogy főzni ne lehessen benne.
Szoval nem azon van a lényeg,hogy ki mondja.
Hanem, hogy tényleg leragada valami,ha kevesebb olajjal csinálom?
Jó serpenyőben nekem nem ragad le a palacsinta kevés zsírral sem. Igaz, én használok vagy 1-2 grammot, de nem azért, mert kevesebb nem elég, csak mert nekem így tetszik, majdnem teljesen szárazon pedig nem.
A kókuszzsír is csak zsír, sosem értettem, miért mondják, hogy kevés kell belőle, nekem ugyanannyi kell, mint másból (igaz, én azért teszem dolgokba, hogy zsírosak legyenek. mert pl. egy rántottát lazán megsütök nulla zsírral, ha azt akarom, hogy ne legyen benne még hozzáadott zsír is. palacsintával valószínűleg neccesebb).
Edényfüggő inkább. A jóféle teflonos serpenyőmre rá is volt írva, hogy nulla zsiradékkal használható. Más edényem meg mindig leég, mindegy mit és mennyit teszek bele.
Palacsinta alá alapból picit több kell szerintem, bár kókuszzsírral még nem próbáltam.
A kókuszzsíron, olajon nem múlik.
Még teflonos serpenyő sem kell a nem leragadáshoz.
Könnyebben ragad le a tészta, ha tej, cukor van benne.
Úgy szokták a masszát összeállítani, hogy kb. 1 deci olajat is öntenek hozzá (mennyiségtől függ, persze).
A legelső sütés előtt egy kevéske olaj menjen a palacsintasütőbe, de a többihez már nem kell.
S babonának tűnhet, de olyan edény kell, amit soha, semmi másra nem használsz, csak palacsintához.
Nema zsiradék miatt ragad le, ha leragad.
Én anélkül sütöm, tapadásmentes edényben és nem ragad le, holott szárazon sül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!