Lekvárt főzés nélkül?
Nem szívesen vacakolnék a kisebb mennyiséggel. Úgy 10kg-mal már teljesen elégedett lennék.
Voltaképp epret szeretnék majd idényben "lekvárosítani"
Ha nem akarod főzni, akkor bizony nehéz lesz a gyümölcsből a vizet kivonnod, és nehéz lesz belőle lekvárt csinálni.
Biztosan nem kezdenék rögtön 10 kg gyümölccsel, először egy próbát kevesebbel, ha már főzni nem akarod.
13-as.
Nem ettél még bolti lekvárt ?
Rá van írva, hogy prémium minőség, aztán zselatinnal "vonják" ki a vizet.
Ezt a zselatinos "lekvárt", ha turmixal összetöröd és cseppnyi vízzel újra elkevered, akkor némileg hasonló lesz az állaga, mint egy igazi házi lekvárnak, de akkor is kilóg a zselatin lába.
Csináltam egy egyszerű próbát.
Fogtam egy bolti magozott megy befőttet, beleöntöttem a turmix gépbe, tettem rá valamennyi nyírfacukrot, meg egy tasak zselatint.
Tálban betettem a hűtőbe és olyan isteni lett, hogy lekvár ország királya könyörgött a receptért.
Csak a tartósítást kell megoldanom és simán lehet így is lekvárt készíteni.
A megfelelő mennyiségű folyadék/zselatin arány a titka a dolognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!