Lekvárt főzés nélkül?
Hogyan lesz a gyümölcsből lekvár?
Van valamilyen recept, aminek az alapján elkészíted? Vagy részletesebben leírnád az elképzelésedet?
Én szoktam készíteni málna, ribizli, feketeribizli, sárgabarack szörpöt/lekvárt nyersen, de ezekben nincs tartósítószer, a hozzáadott cukor tartósítja.
Minden évben készítek nyersen reszelt almát süteménybe, ebben nincs sem cukor,sem tartósítószer, de ezt nedves dunsztolással tartósítom.
A helyedben kis mennyiségben kipróbálnám, és ha beválik, és neked megfelel.....
Sajnos cukorbeteg vagyok és édesítőszerrel kell csinálnom amit csinálok.
Gondoltam berakom turmix gépbe a gyümölcsöt egy kis vízzel, hogy hogy jól pépesedjen és ha kész , akkor zselatinnal sűrítem.
A turmix szétszedi a rostokat, a zselatin pedig megköti a vizet.
Akkor ez miért nem lekvár ?
Persze tudom, hogy a valódi főzött lekvárnak más az állaga, mint egy bolti lekvárnak, mivel ez utóbbiba is tesznek zselésítő anyagot.
Főzd meg, szűrd le, pépesítsd, majd tedd vissza, hogy a felesleges vizet kisülje magából (lehetőleg teflonban!) ha már cukrot nem igazán tehetsz bele, akkor főzz hozzá valamennyi tartósítószert.
Egyszerre viszonylag kis mennyiséget készíts, amit hűtőben tárolva néhány hét alatt elfogyasztol, és nem érkezik rádromlani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!