Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Lekvárt főzés nélkül?

Lekvárt főzés nélkül?

Figyelt kérdés
Ha csak simán tartósítószert teszek bele, az elegendő ?
2019. márc. 11. 23:01
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
De mibe teszed a tartósítószert? A lekvár a gyümölcsből főzéssel jön létre. Ha a nyers gyümölcshöz hozzáteszed a tartósítószert akkor legjobb esetben ott tartunk hogy az egy befőtt, bár talán még az sem.
2019. márc. 12. 05:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Hogyan lesz a gyümölcsből lekvár?

Van valamilyen recept, aminek az alapján elkészíted? Vagy részletesebben leírnád az elképzelésedet?

Én szoktam készíteni málna, ribizli, feketeribizli, sárgabarack szörpöt/lekvárt nyersen, de ezekben nincs tartósítószer, a hozzáadott cukor tartósítja.

Minden évben készítek nyersen reszelt almát süteménybe, ebben nincs sem cukor,sem tartósítószer, de ezt nedves dunsztolással tartósítom.

A helyedben kis mennyiségben kipróbálnám, és ha beválik, és neked megfelel.....

2019. márc. 12. 07:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
A nyers gyümölcs az nem lekvár.
2019. márc. 12. 08:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:
47%
Nagyon egyszerűen: bemész a boltba és leemeled a polcról. Még tartósítószert sem kell beletenned.
2019. márc. 12. 08:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 A kérdező kommentje:

Sajnos cukorbeteg vagyok és édesítőszerrel kell csinálnom amit csinálok.

Gondoltam berakom turmix gépbe a gyümölcsöt egy kis vízzel, hogy hogy jól pépesedjen és ha kész , akkor zselatinnal sűrítem.

2019. márc. 12. 18:59
 6/17 A kérdező kommentje:
A főzés nem ahhoz kell, hogy a rostok szétessenek és a gyümölcs nedvességtartalmának csökkentésére ?
2019. márc. 12. 19:02
 7/17 anonim ***** válasza:
De.
2019. márc. 12. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 A kérdező kommentje:

A turmix szétszedi a rostokat, a zselatin pedig megköti a vizet.

Akkor ez miért nem lekvár ?

Persze tudom, hogy a valódi főzött lekvárnak más az állaga, mint egy bolti lekvárnak, mivel ez utóbbiba is tesznek zselésítő anyagot.

2019. márc. 12. 19:25
 9/17 anonim ***** válasza:
2019. márc. 12. 20:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 anonim ***** válasza:

Főzd meg, szűrd le, pépesítsd, majd tedd vissza, hogy a felesleges vizet kisülje magából (lehetőleg teflonban!) ha már cukrot nem igazán tehetsz bele, akkor főzz hozzá valamennyi tartósítószert.


Egyszerre viszonylag kis mennyiséget készíts, amit hűtőben tárolva néhány hét alatt elfogyasztol, és nem érkezik rádromlani.

2019. márc. 13. 14:07
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!