Hogyan lehet a lekvárt besűríteni?
Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy a sárgabarack ill. eper lekvárt milyen módszerrel lehet sűrűbbre főzni? Az ízzel nincs gond, de az összes sütiből kifolynak sajnos:( Nincs valami praktikátok erre?2013. aug. 20. 19:01
2/5 anonim válasza:
Ne befőző cukrot használj, mert az zselatinos és kifolyik a sütikből, akármennyire sűrűre is főzöd.
Rendes kristálycukrot tegyél bele. Gyorsabb, ha a gyümölcsöt egy nagyobb edénybe vagy tesibe teszed, és a sütőben kb.200 fokon főzöd. Ritkán megkevergeted. Így is kell neki 4-5 óra, de nem kell mellette állni. Garantáltan sűrű lesz, és nem folyik ki a süteményekből.
3/5 A kérdező kommentje:
Eddig is rendes kristálycukrot használtam hozzá, lehet, hogy az idővel volt gond, mert nem nagyon tudtam kivárni. Mindenesetre köszönöm a segítséget, szóval ezt a sütős módszert az eper lekvárra is lehet alkalmazni? Én eddig csak a szilvával próbáltam...bár gondolom nincs sok különbség, és akkor ez egy buta kérdés volt...:)
Köszönöm!
2013. aug. 20. 20:14
4/5 anonim válasza:
Sokáig kell főzni. Rendes kristálycukorral szoktuk, nem adunk hozzá semmi zselatint, 2-3 óráig főzzük, tökéletes lesz.
5/5 A kérdező kommentje:
Én is kristálycukrot használok! :) Ezek szerint az idővel van baj, köszönöm szépen a segítséget!
2013. aug. 21. 13:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!