Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Sárgabarack lekvárt készítenék...

Sárgabarack lekvárt készítenék jam fix-szel, hogyan készítsem, kezdő vagyok?

Figyelt kérdés
Pl. mennyi ideig kell főzni, ha már bugyog, tényleg csak 2-3 percig? Hogyan készítsem elő a barackot? Köszönöm!
2013. júl. 22. 12:16
 1/1 anonim ***** válasza:
A barackot mosd meg hideg vízben, én úgy szoktam, hogy egy nagy lavórba rakom a barackot, majd teletöltöm vízzel, alaposan átmosogatom. Aztán átpakolom egy másik méretes edénybe, és nyakon öntöm a gyümölcsöt nagyon meleg, esetleg forrásban lévő vízzel. Ez azért jó, mert pár perc elteltével ettől a héja megrepedezik, és villámgyorsan lehet haladni a hámozással, kimagozással. Pucold meg a barackot, és a már így előkészített gyümölcsöt mérd le, minden további rajta van a dzsem-fixen. Az üvegekre figyelj még oda, hogy patika-tisztaságú legyen.
2013. júl. 22. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!