Húsos káposzta behabarásakor ha a tejfölt kihagyom - a tovább eltarthatóság végett - úgy is jó lesz, ha csak loszttel habarom (sürítem) be?
Nem! Most egyáltalán ne tegyél bele lisztet, csak tálalás előtt habard be az ételt.
0
Székelykáposzta üvegben
2 fej hagyma, 1 kg sertéslapocka, 1 kg savanyú káposzta, 10 dkg zsír, 3 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, 2 kanál pirospaprika.
A zsír felén aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát, majd rádobom a felkockázott lapockát, sózom, megszórom pirospaprikával és fedő alatt, a folyadék időnkénti pótlásával félpuha pörköltet főzök (kb 40 perc). A káposztát egyszer kimosom és a zsír másik felén megpárolom.
Összekeverem a pörköltet a párolt savanyúkáposztával és üvegekbe töltöm úgy, hogy kb 1,5 centiméternyi maradjon szabadon. A tetejének folyadéknak kell lennie. Légmentesen lezárom és 100 percig gőzölöm.
Csak a felmelegítéskor tejfölözöm!
Teljesen felesleges behabarni, midelénk semmilyen hasonló kajába nem raknak rántást vagy habarást
Tálaláskor raksz rà egy kanál tejfölt és kész
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!