Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Húsos káposzta behabarásakor...

Húsos káposzta behabarásakor ha a tejfölt kihagyom - a tovább eltarthatóság végett - úgy is jó lesz, ha csak loszttel habarom (sürítem) be?

Figyelt kérdés
Tejfölt majd teszek bele a konkrét kajáláskor,,, (?)
2019. febr. 17. 22:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
63%
Persze.
2019. febr. 17. 22:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
0%
Nem! Most egyáltalán ne tegyél bele lisztet, csak tálalás előtt habard be az ételt.
2019. febr. 17. 22:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:
És, ha mégis most tenném bele a tejfölt is, hűtőben hány napig marad fogyasztható?
2019. febr. 17. 22:59
 4/12 A kérdező kommentje:
Közben azt találtam ki, hogy a felét fogom csak behabarni, mert egyedül fogyasztom... (egyszemélyes háztartás....vén f.)
2019. febr. 17. 23:02
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem! Most egyáltalán ne tegyél bele lisztet, csak tálalás előtt habard be az ételt.

0

Székelykáposzta üvegben


2 fej hagyma, 1 kg sertéslapocka, 1 kg savanyú káposzta, 10 dkg zsír, 3 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, 2 kanál pirospaprika.



A zsír felén aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát, majd rádobom a felkockázott lapockát, sózom, megszórom pirospaprikával és fedő alatt, a folyadék időnkénti pótlásával félpuha pörköltet főzök (kb 40 perc). A káposztát egyszer kimosom és a zsír másik felén megpárolom.


Összekeverem a pörköltet a párolt savanyúkáposztával és üvegekbe töltöm úgy, hogy kb 1,5 centiméternyi maradjon szabadon. A tetejének folyadéknak kell lennie. Légmentesen lezárom és 100 percig gőzölöm.


Csak a felmelegítéskor tejfölözöm!

2019. febr. 17. 23:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!!
2019. febr. 18. 02:31
 7/12 Salx Narval ***** válasza:
100%
Én készre csinálok minden kaját és a felesleget kiporciózva lefagyasztom. Amúgy 3-4 napot a normál hűtőrészben is maradhat, de csak annyit vegyél ki felmelegíteni amit egyszerre megeszel.
2019. febr. 18. 07:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
65%

Teljesen felesleges behabarni, midelénk semmilyen hasonló kajába nem raknak rántást vagy habarást

Tálaláskor raksz rà egy kanál tejfölt és kész

2019. febr. 18. 07:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell a székelykáposztát behabarni, sem rántani, nem kell sűríteni. Tejfölt tehetsz rá tálalásnál.
2019. febr. 18. 08:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 Salx Narval ***** válasza:
100%
Én sem sűrítem.
2019. febr. 18. 09:39
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!