Hogyan kell ledarálni a májat?
Figyelt kérdés
Egyik ismerősünk azt mondta, elég a botmixer, de szerintem a legjobb megoldás a húsdaráló lenne. Mi a véleményetek?2019. jan. 26. 10:01
1/5 Noblesse Oblige válasza:
botmixxerel májkrémet szoktam készíteni.
2/5 anonim válasza:
Milyen máj, és mire szeretnéd felhasználni?
A csirkemájat legtöbbször elég egy késsel deszkán lekaparni.
A sertésmáj készítésénél fontos, hogy milyen ételt készítesz, a húsdarálóval darabosabb, míg a mixerrel krémesebb lesz a végeredmény. De minden esetben fontos, hogy darálás előtt távolítsd el az ereket a májból amennyire csak lehet.
3/5 anonim válasza:
Szerintem nincs rá előírás. Amit már írtak fentebb, van aki kaparja, de ez akkor kell, ha az ételbe már eleve nyersen, pépesen kell bele tenni. Pl. velős főzésnél szoktak bele aprítani plusz íznek.
Ha májkrémet csinálok, akkor megfőzöm szaftosra, és botmixerrel pépesítem.
4/5 anonim válasza:
Húsdarálóba tenni szerintem nem jó ötlet.
5/5 anonim válasza:
A húsdaráló feltekeri a hártyás részeket ha nyers májról van szó. Egyébként a botmixer is. Ezért én fagyosan darabolom, és úgy zúzatom le botmixerrel. Főtt májnál már nem okoznak gondot a hártyás részek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!