Csicseriborsót nyersen lehet enni? A nyersvegán életmódba hogyan illeszthető be?
Figyelt kérdés
Barátnőm kipróbálta a nyersvegánságot, és mondta, hogy csicseriborsót is evett (zacskósat, éjszakán át áztatva). Hogyan lehetséges? Egy éjszaka alatt ez megpuhul?2018. nov. 2. 21:47
1/4 anonim válasza:
én úgy tudom, hogy nyersen enyhén mérgező. lehet hogy hosszú áztatás segít
2/4 anonim válasza:
A nyers csicseriborsó emészthetetlen méreganyagokat tartalmaz, ezért felhasználás előtt mindenképpen szükséges beáztatni, és az első áztatólevet leönteni, és több vízben átmosni. Főzni is csak friss vízben szabad.
3/4 anonim válasza:
4/4 anonim válasza:
Csak picit kijavítom/kiegészítem az előzőt, a zöldborsó teljesen jó nyersen is és sokan a zöldbabot is megeszik (arról mit sem tudok, a normál bab ugyebár mérgező).
A száraz hüvelyesek nem ehetők nyersen és minimum némelyik mérgező, én csak a babról hallottam, de nem sokan próbálják megenni ezeket a kemény, ehetetlen szemeket nyersen (babnál voltak mérgezések, amikor 100 fok alatt, lassan főzve ették meg).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!