Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Nem éppen konyhai, bár ott is...

Nem éppen konyhai, bár ott is lehet, fizikusok! Melyik a jobb módszer a szénsavas (aludobozos) italok lecsillapításához? A tetején való kopogtatás, vagy az oldalán való? :D

Figyelt kérdés

2018. okt. 24. 10:05
 1/2 anonim ***** válasza:
56%
Az oldalán körbe.
2018. okt. 24. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
70%
A kis buborékok a doboz oldalán ülnek ki, a tetején nem tudnak, hiszen odáig nem ér fel az ital. (Átlátszó üveges sz.savas ásványvíznél láhatod is őket az oldalára tapadva.) Ha benyomod/megütöd az oldalát, akkor az ott üldögélő bubik elveszítik a felületet, amire letapadtak, így felszállnak. Ezért kell az oldalát ütögetni, hogy a kiült buborékok felszállva kiadhassák gázukat. Ha a tetejét ütögeted, azzal is érsz el valamennyi eredményt, hiszen a rázkódástól néhány buborék felszabadul, de koránt sem annyi, mintha diret erőhatás érné őket.
2018. okt. 30. 10:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!