Hogyan fagyasszak le répalevet, almalevet úgy, hogy télen a babának adni tudjam?
Találtam ilyet egy gyümölcslé forgalmazónál:
"A gyümölcslevek fagyasztása –18…–24 °C-on, vagy az alatt történik, a fagyasztva tárolás hőmérséklete –18…–24 °C, ez 5–10 hónapos tartósságot biztosít. A fagyasztás általában a gyorsfagyasztó eljárásokkal történik...."
Jóvanna', csak a répát vettem figyeltem. :)
Ha a helyedben volnék, akkor simán centrifugáznám, mint a frissen facsartat, kis műanyag edénykékbe önteném a levét és lefagyasztanám. Nem hőkezelném. Egy pár hónapig így is ugyanannyi vitamint megőriz. De akkor csináld minél előbb, mert minél tovább tárolod sima hűtőben, annál többet veszít a vitamintartalmából. Ez viszont tény. :)
Szerinted ez egészséges egy babának hozzátápláláskor?
Tedd el homokba hidegre a répát semmi baja nem lesz.
Bio.. majd hűtő ízűt adsz de finom lesz neki
"Szerinted ez egészséges egy babának hozzátápláláskor?"
Igen, ez egészséges!
"Tedd el homokba hidegre a répát semmi baja nem lesz."
A homokban tároláskor az összes vitamin elbomlik benne, csak a répa állaga marad meg.
"Bio.. majd hűtő ízűt adsz de finom lesz neki"
Hütöíze csak akkor van bárminek is, ha nem tartod tisztán a hütöt - nekem még életemben nem volt semminek hütöíze.
Kérdezö: símán csavarod/centrifugázod és adagonként fagyaszd le, semmiféle hökezelés nem szükséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!