Úgy is lehet almalevet készíteni, hogy turmixolom a darabolt-hámozott almát egy kis citromlével, és felöntöm egy kis vízzel, majd tartósítom-ízesítem?
Én baracklevet is turmixgéppel csináltam, és azóta nekem az az igazi. Azt viszont nem tudom, hogy az alma milyen lenne így.
Nem akarok bajlódni sem a reszeléssel, sem a préselgetéssel, és amúgy is utálom az olyan megoldásokat, ahol a gyümölcs jó részét dobhatom ki (sütőm nincsen, úgyhogy nem tudom pl. sütibe tenni - az almás sütikért egyébként sem rajongok).
A turmixolt alma túl sűrű. Nagyon sok vízzel pedig tuti nem lenne elég ízes, ha a turmix össze is aprítaná elég kicsire, ami nem bizonyos.
Én is turmixolom, fene se akarja hámozni meg szórakozni a nem igazán kiváló, de egyes dolgokra azért alkalmas gyümölcscentrifugával, de a szűrést nem úszom meg. Viszont így fantasztikus levet kapok, s némi kevéssé ízes almapürét, amivel már nem tudom, mit csinálok, de valamit ki szoktam találni :) De az valóban kevés és a zamat zöme a lébe kerül.
Köszönöm a választ!
Én most elgondolkoztam azon, hogy a bolti gyümölcslevek (még a 100%-osak is általában) sűrítményből készülnek víz hozzáadásával.
A sűrítmény pont olyasmi, ami pl. a turmixoláskor lesz.
Én is tartok a sok víztől, nem akarom, hogy literszám élvezhetetlen, vizes löttyöt gyártsak - ez az alma egyébként sem az a nagyon aromás, édes fajta.
(Viszont hihetetlen sokat terem megbízhatóan minden évben a fa, és nem szenved betegségektől - valamit valamiért.)
Ezek szerint ne fáradjak a hámozással sem? Végül is, úgyis szűröm, de nem hiszem, hogy sűrű anyagon, a héjat kifogja, és minimális pép marad.
Egyébként sem indokolt a héját leszedni - bio almának számít. :)
Tök jó lett turmixolva. :) Kicsit sűrűbb, mint a víz, de teljesen folyékony, és kellemesen iható. Alig lett így hullója.
Minden adaghoz öntöttem egy pici vizet, mert a nyavalyás csak úgy vitte el rendesen a darabokat.
Megkóstoltam, nagyon finom, és úgy döntöttem, hogy abszolút nem szűröm le, a héja sem zavaró - egyébként is magamnak csinálom.
Tettem el nyersen is és forralva is, mert most először készítek levet nem-egy-héten-belüli fogyasztásra - ha nyersen is eláll pár hónapot, akkor ezentúl két változatban készítem: forralt és nem forralt, ám Na-benzoátos módszerrel.
Mézből 10 literhez csupán hét evőkanállal tettem, nem szorult rá többre, és egyébként is a gyümölcs nekem a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!