Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Úgy is lehet almalevet készíte...

Úgy is lehet almalevet készíteni, hogy turmixolom a darabolt-hámozott almát egy kis citromlével, és felöntöm egy kis vízzel, majd tartósítom-ízesítem?

Figyelt kérdés

Én baracklevet is turmixgéppel csináltam, és azóta nekem az az igazi. Azt viszont nem tudom, hogy az alma milyen lenne így.

Nem akarok bajlódni sem a reszeléssel, sem a préselgetéssel, és amúgy is utálom az olyan megoldásokat, ahol a gyümölcs jó részét dobhatom ki (sütőm nincsen, úgyhogy nem tudom pl. sütibe tenni - az almás sütikért egyébként sem rajongok).



2013. okt. 23. 15:09
 1/4 anonim ***** válasza:

A turmixolt alma túl sűrű. Nagyon sok vízzel pedig tuti nem lenne elég ízes, ha a turmix össze is aprítaná elég kicsire, ami nem bizonyos.

Én is turmixolom, fene se akarja hámozni meg szórakozni a nem igazán kiváló, de egyes dolgokra azért alkalmas gyümölcscentrifugával, de a szűrést nem úszom meg. Viszont így fantasztikus levet kapok, s némi kevéssé ízes almapürét, amivel már nem tudom, mit csinálok, de valamit ki szoktam találni :) De az valóban kevés és a zamat zöme a lébe kerül.

2013. okt. 23. 22:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!


Én most elgondolkoztam azon, hogy a bolti gyümölcslevek (még a 100%-osak is általában) sűrítményből készülnek víz hozzáadásával.

A sűrítmény pont olyasmi, ami pl. a turmixoláskor lesz.

Én is tartok a sok víztől, nem akarom, hogy literszám élvezhetetlen, vizes löttyöt gyártsak - ez az alma egyébként sem az a nagyon aromás, édes fajta.

(Viszont hihetetlen sokat terem megbízhatóan minden évben a fa, és nem szenved betegségektől - valamit valamiért.)


Ezek szerint ne fáradjak a hámozással sem? Végül is, úgyis szűröm, de nem hiszem, hogy sűrű anyagon, a héjat kifogja, és minimális pép marad.

Egyébként sem indokolt a héját leszedni - bio almának számít. :)

2013. okt. 24. 08:41
 3/4 A kérdező kommentje:

Tök jó lett turmixolva. :) Kicsit sűrűbb, mint a víz, de teljesen folyékony, és kellemesen iható. Alig lett így hullója.

Minden adaghoz öntöttem egy pici vizet, mert a nyavalyás csak úgy vitte el rendesen a darabokat.

Megkóstoltam, nagyon finom, és úgy döntöttem, hogy abszolút nem szűröm le, a héja sem zavaró - egyébként is magamnak csinálom.

Tettem el nyersen is és forralva is, mert most először készítek levet nem-egy-héten-belüli fogyasztásra - ha nyersen is eláll pár hónapot, akkor ezentúl két változatban készítem: forralt és nem forralt, ám Na-benzoátos módszerrel.

Mézből 10 literhez csupán hét evőkanállal tettem, nem szorult rá többre, és egyébként is a gyümölcs nekem a lényeg.

2013. okt. 24. 15:37
 4/4 anonim válasza:
köszi, értelmes kérdés és értelmes válaszok, hozzászólások, megtudtam mindent amit akartam :)
2014. febr. 1. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!