Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A lasange tesztaja teljesen...

A lasange tesztaja teljesen nem puhult meg. Hogy csinaljam legkozelebb?

Figyelt kérdés
Besamel martassal csinaltam meg a daralt husos paradicsomos szosszal, de a szele nem teljesen puha.
2008. nov. 4. 18:43
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nedvesebbre csináld a mártást, folyósabbra és hagyd állni 1-2 órát! Ügyelj, hogy a lapok szélei és sarkai ne lógjanak ki a mártásból!
2008. nov. 4. 18:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
1-2 orat allni hagyni? Na, ezt kiprobalom, koszi!
2008. nov. 4. 18:55
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Még nagyon-nagyon régen első alkalommal én is így jártam. Azóta arra figyelek oda, hogy mindenhova jusson bőven szósz egyenletesen, a széleire is, a tetejére is inkább több besamelt készítek, nem spórolok vele, ezenkívül még véletlenül sem rakom úgy, hogy egymásra csússzanak, egymást fedjék a lapok, mert a dupla réteg a széleken nem tud megpuhulni.

Én állni hagyni nem szoktam, de elég sokáig sütöm közepes hőfokon alufólia alatt, hogy átpárolja a szósz a tésztalapokat, majd a végén leveszem a fóliát és megpirítom.

2008. nov. 5. 06:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Több besamelmártást használj és persze érje mindenhol a tésztát! Illetve a húsnak a levét is hozzárakhatod.
2008. nov. 5. 21:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
75%

Talán egyszerűbb módszer is van.

Félig főzd elő a lapokat.

2008. dec. 18. 07:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!