Miért kell a húslevesbe ételízesítő?
Ti hogyan főzitek tesztek bele, vagy sem?
Szerintem fölösleges, hiszen, ha minden zöldség, fűszer , benne van, nameg jóféle húsból készül, nem tápos csirkefarhátból, akkor annak tökéletesnek kell lennie.
Az ételízesítöket azért teszik sokan mindenbe, mert a benne lévö ízfokozók függöséget okoznak, és aki rászokott, annak hiányérzete van, ha nincs az ételben.
Viszont éppen ezek az anyagok károsak a szervezetre olyan töménységben, ahogy az ételízesítök tartalmazzák magukban.
Sajnos, ha valaki hozzászokik, akkor nehezen tud lejönni róla, mert egy ideig nem érez rendesen ízeket miatta.
Nekem is nehéz volt leszokni, mivel otthon a szüleimnél mindenben volt, majdnem egy évig tartott, amíg hozzászoktam a valódi ízekhez.
Mindig mosolygok amikor apukám itt van, megkóstolja az ételt és azt mondja, jó jó, de valami hiányzik belőle. Ilyenkor titokban egy icipicit teszek a levesbe, ez egy mokkáskanál negyede 2,5 liter levesbe, és ennyi elég ahhoz hogy a megszokott ízeket érezze. Ennyire erős hatású ez az ízfokozó.
Semmibe nem kell ételízesítő, az amúgyis csak rossz műízt ad az ételeknek, ha a tipikus kommersz ételízesítőről van szó, ízfokozóval (sok éve kerülöm az ízfokozót, zéró toleranciával, ízre is pocsék s egészségileg sem hinném, hogy jó lenne)... Mert ha nincs elég friss zöldség és szárított zöldséget rakunk bele, az más, de az sem kell bele és jobb, ha van friss zöldség...
Speciel sosem főzöm húslevest, de a zöldséglevesre és a többi ételre is ugyanez igaz: ha beleteszed, amit kell, nem kell bele kiegészítő.
Most nem tudom pontosan mire gondolsz. Izfokozott vmire, vagy egy szipla "delikátra"
Mert egy sóból es száritott zöldségekből készült ízesítő nagyon jól tud jönni pl telen, amikor nincs friss kerti zöldségem.
Sűritmenyt vagy vmi mas hasonló port nem tudom minek. Azok olyanok, mint gulyásleves sűitmény, halászle fűszer, pörkölt izesítő meg ezek a marhaságok.
Levekockát azt gyorsan összedobós levesnél, amikor a hidegben egy kis meleg lére vagyakozok.
Szerintem se kell bele semmilyen izesitő.
Láttam én is hogy a halászlébe tesznek Halászlé kockát.
Szerintem ezek az emberek nem tudnak főzni.
Sajnos az én asszonyom is ilyen mindenbe ilyen vackokat tesz, nem érzi a jó izt. Sőt a húslevest felteszi és egy óra nem kell neki már meg is főtt. Hát bizony olyan zavaros rossz izű, na ebbe muszály tenni kockát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!