Szoktatok Ti így sült húst csinálni?
Beszélgetek a szomszéddal és valahogy szóba került a sült hús sütés. Mondom neki én úgy szoktam csinálni, hogy a húsból csinálok egy húslevest és mivel a főtt húst senki sem szereti , így a húst kiveszem a levesből és olajban, vagy grillen megsütöm .
A szomszéd jól lehülyézett, hogy kifől a hús íze.
Mondom neki, hogy lakodalomban evett e már főtt húst ? Na erre hirtelen más dolga akadt.
50F
#10 : "Nálunk a töltött csirke készül így, a megtöltött egész csirkét először a levesben megfőzöm, majd tepsibe teszem, vajjal megkenem és szép pirosra sütöm." No de hol van itt a töltelék?
No meg töltött galambból leves? Ne idegesíts már!
Kész vagyok tanulni konyhafőnök létemre!
ma 13:54-es: igaz, hogy furcsának tünik, de tényleg szokás egyes helyeken töltött csirkét/töltött galambot fözni a levesbe, és utána sütni.
Természetesen a töltött baromfinak így más íze van, mintha mindjárt sütnéd, másrészt meg természetesen nem fözik meg annyira, mint a normál levesbe való baromfit, hanem az állaga megmarad valamennyire.
(Ez hasonló, mint amit több helyen készítenek húslevest töltelékkel együtt fözve - ezt sem tudtam volna ezelött egy évvel még elképzelni, pedig több, mint 50 éve fözök.)
Szóval konyhafönök létedre legalább is egyszer kipróbálhatnád, mert szerintem egy JÓ szakácsot az (is) jellemez, hogy nem marad a megszokott recepteknél, hanem idönként kipróbál új, szokatlannak tünö változatokat is.
A fözés esetén a tekintélyérv csak kis mértékben helytálló, a gyakorlat a döntö.
Ettöl függetlenül a húslevesben fött húst nem szoktam megsütni, mert az nekem úgy nem igazán ízlik, de anyósomék készítettek belöle úgynevezett "rántásra tett húst", ami ugyan nem "rendes" sült hús, de igen érdekes ízü étel.
Amikor elöször hallottam erröl, nekem is furcsa volt, idöközben meg többször készítem, mert ízletes fogás.
Ezért kérlek, hogy elöször tegyél egy kísérltet a töltött csirke/galamb + leves variációval, és utána mondj róla véleményt, adott esetben nemcsak a te, hanem mások véleményét is hallgasd meg hozzá
"#10 : "Nálunk a töltött csirke készül így, a megtöltött egész csirkét először a levesben megfőzöm, majd tepsibe teszem, vajjal megkenem és szép pirosra sütöm." No de hol van itt a töltelék?"
A töltelék csirkéBEN van, mivel a MEGTÖLTÖTT csirkét fözi a levesben a válaszoló.
"Kész vagyok tanulni konyhafőnök létemre!"
Ha ez nem csak szöveg, akkor ELÖSZÖR próbáld ki és UTÁNA döntsd el, hogy milyen lett!
A konyhafönökség meg nem feltétlen elöny, sokan addigra teljesen begyepesednek és csak azt fözik, amit mindig szoktak, újat nem akarnak tanulni.
Kedves kételkedő #21. Konyhafőnök!
A teljesség igénye nélkül néhány recept, amit nem csak én ismerek, nem csak az én emlékeimben él.
A levesben főtt töltött csirke, vagy galamb receptjét nem én találtam ki, de érdemes kipróbálnia még egy konyhafőnöknek? is.
Ez szinte pontosan az a recept, ahogyan én készítem:
De van itt több is.
#22, #23, #24...
Köszönöm a felvilágosítást, én vagyok a konyhafőnök.
Nos érdekes dolgokat olvastam, s aztán néztem utána. Se nem tanultam, se nem hallottam a fenti fogásokról. De köszönöm, érdekes volt, a megadott linkeken és még egyéb kutakodás után is utána olvastam.
Különös, hogy felénk (Zala megye) teljesen ismeretlen a töltött főtt csirke sütése. Ha szigorúan a tanultakat tekintem, főtt húst nem sütünk, hisz egy húsból nem lehet két jó étel. Ha főtt, akkor hideg vízben feltett hús, ha sült, akkor elősütött hús ami a gyakorlat. Biztos vagyok benne, hogy a töltött főtt szárnyas sütése mindenképpen gazdaságossági okokból fordulhatott elő, mert azért az így készült ételek bár biztosan finomak, de nem lehetnek kifogástalanok. Ausztriában négycsillagos szállodában dolgoztam, s ott gyakorlat volt, hogy a marha lábszárcsontból kétszer főztek levest. Főztek egyszer, s aztán visszahűtötték. Persze ez elég gáz, de még mindig jobb mint amikor 20 literes vödörből, porból "főzzük" a levest, mert ez az elvárás.
Mi, itt Zalában a levesben főtt húst vagy sós krumplival gyümölcsmártással esszük meg, vagy esetleg szintén burgonyával és paradicsom mártással. Akár a főtt, vagy a sült szárnyas is nagyon finom almás tört burgonyával, vagy almás burgonyapürével is, amit egy nagyon minimális fahéjjal ízesítünk.
Kedves #26-os. (25-ös vagyok) Lehet, hogy kerítek rá alkalmat, hogy számomra ezt az új módszert kipróbáljam, de amiért most ismét írok, az az, hogy azért a levesben főtt marha nagyon finom friss kenyérrel, ecetes tormával, vagy aki szereti torma mártással és sós burgonyával is.
Próbáljátok ki a levesben főtt csirke vagy tyúkhúshoz azt a fajta krumplipürét, amikor a szinte már megfőtt krumplihoz ugyanakkora mennyiségű almát teszünk, s ezeket együtt áttörjük, vagy botmixerrel pürésítjük, vagy akár nem is törjük át, csak együtt tálaljuk. Főzővízébe dobhatunk néhány citromkarikát, illetve kevés fahéjat.
Fene sem gondolta volna, hogy az alap kérdésemmel kirobbantom a harmadik világháborút. :D
Egyszer egy okos ember azt mondta, hogy nem tudja, hogy a 3-ik világháborút milyen fegyverekkel vívják majd , de a 4-iket biztosan kövekkel és botokkal.
Nos én azt is tudom, hogy a harmadikat fakanalakkal. :D
-----------------------
Ha az lett volna az alap kérdés, hogy szoktatok e krumplis kolbászt csinálni, akkor valószínűleg ugyanez lett volna.
Sokan azt mondták volna, hogy ekkora hülyeséget még nem hallottak, de lennének akik kipróbálnák.
Egyébiránt jó lenne némi visszajelzés, hogy kipróbálta e már valaki, aki eddig nem sütött még így húst.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!