Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Szoktatok Ti így sült húst...

Szoktatok Ti így sült húst csinálni?

Figyelt kérdés

Beszélgetek a szomszéddal és valahogy szóba került a sült hús sütés. Mondom neki én úgy szoktam csinálni, hogy a húsból csinálok egy húslevest és mivel a főtt húst senki sem szereti , így a húst kiveszem a levesből és olajban, vagy grillen megsütöm .

A szomszéd jól lehülyézett, hogy kifől a hús íze.

Mondom neki, hogy lakodalomban evett e már főtt húst ? Na erre hirtelen más dolga akadt.

50F



2018. szept. 14. 17:34
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
76%
A fött húst még meg lehet enni, de ebböl jó sült sosem lesz, éppen, mert a nagya íze már a levesbe belefött.
2018. szept. 14. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/29 anonim ***** válasza:
72%
*nagyja
2018. szept. 14. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/29 waltgab válasza:
62%

Mi is csinálunk így sült húst.

Ízlés kérdése, de a már főtt húst, ha megsütöd akkor belül omlósabb, mint bármilyen más sütési eljárás.

Önmagában a húsnak nincs semmi extra jellegzetes íze, éppen ezért ízesítjük a húst. A főzés során a húslevesben alkalmazott ételízesítők bejárják a hús teljes állományát, míg a sütésnél ez közel sincs így. A sült húsnál, ha leválasztod a külső réteget, kóstold csak meg, hogy a belseje mennyire jellegtelen marad. Ez egyszerű fizika.

De ha Ti tudtok olyan sütési eljárást, ami finomabb, mint a húsleveses variáció, akkor nagyon kíváncsi lennék rá, szívesen kipróbálnám. Nem tudjuk, hogy a kérdező milyen húsból készítette a levest, nálunk az mindig csirkéből készül.

2018. szept. 14. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/29 waltgab válasza:
44%

Ja, amit kihagytam, hogy a húslevesnél voltaképp nem a hús íze kerül a levesbe, hanem annak zsírja+az ételízesítő adja a leves ízét. Ha a hús ize érvényesülne a levesben, akkor lehetne ételízesítő nélkül is húslevest csinálni, de azt hiszem olyat senki sem szeretne többet enni.:D

Egy kolbász is ilyen, ha nincs benne fűszer, élvezhetetlen, akárcsak a leves.

2018. szept. 14. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/29 anonim ***** válasza:
47%
A húsból nem tud kifőni az íze :D Ha így lenne, akkor a főtt húst is hülyeség lenne megenni. Fura a szomszédod. Én még nem csináltam így, de egyébként tök jó ötletnek tűnik. Már jó a puha a husi, hiszen megfőtt, de kap egy kis pirult színt, kérget.
2018. szept. 14. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/29 A kérdező kommentje:
Elgondolkodtam a dolgon, mi van akkor, ha a főtt húst bepanírozom és kirántom, még sosem próbáltam.
2018. szept. 14. 18:54
 7/29 anonim ***** válasza:
90%

Én nem hülyézek le senkit, és a szomszédod kissé drasztikusan fogalmazott, de azt gondolom, hogy mégis igaza van.

Az, hogy a húsnak nincs íze, hibás megállapítás.

Egy jó húslevest és egy olyan levest amiben nem főtt hús, össze sem lehet hasonlítani.

Nincs gond a levesből kifőtt hús sütésével, de az sohasem lesz olyan ízű mint a nyers húsból készült sülthús. A sülthús és a főtthús kèt különböző étel így igazából nem lehet semmilyen módszerrel az egyikből a másikat produkálni.

Téves hogy agyon kell fűszerezni.

A húsnak egyetlen fűszerre van igazán szüksége, a sóra!

A húst besózzuk, ha vastag, egy kicsit állni hagyjuk.

A tepsibe zsírt és egy kevés vizet öntünk a hús alá. Lefóliázzuk és lassú tűzön 2-2.5 órán át sütjük.Ezután levesszük a fóliát és fólia nélkül addig sütjük amíg aranybarna nem lesz.

Természetesen én is szoktam, mustárral, fokhagymával zöldségekkel...ízesíteni a húsokat, hogy ne legyen egyhangú, de én szertem a hús natúr ízét is.

2018. szept. 14. 19:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/29 anonim ***** válasza:
70%

Bepanírozhatod nyugodtan, sokan tesznek így.Vannak aki a levesből kifőtt húst liszttel elkevert tojásba, tehát sűrű palacsintatészta szerű cuccba forgatják be és úgy sütik ki.

Én azért továbbra is azt mondom, hogy nem ugyanaz az étel a főtt és a nyers húsból készült hús.

2018. szept. 14. 19:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/29 anonim ***** válasza:
100%
“Önmagában a húsnak nincs semmi extra jellegzetes íze, ” mióta nincs?
2018. szept. 14. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/29 anonim ***** válasza:
51%

Nálunk a töltött csirke készül így, a megtöltött egész csirkét először a levesben megfőzöm, majd tepsibe teszem, vajjal megkenem és szép pirosra sütöm.

Egyébként a nagymamám a rántott csirkét is úgy készítette, hogy először levest főzött a csirkéből, ha már nagyobbacska volt, nem rántani való, hanem fiatal jérce, amikor a húsba bele tudta szúrni a villát kiszedte a combokat és a szárnyakat, bepanírozta és zsírban kisütötte. Nagyon finom volt.

Volt egy másik kedvencem is,ezt szintén levesben főtt töltött galambból készítette, amit aztán fokhagymás zsírban megpirított , és valami isteni mártást készített a visszamaradt zsiradékból, egy kevés liszttel és húslevessel. Sajnos a receptet nem tudom pontosan de nagyon szerettem.

2018. szept. 14. 21:54
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!