Kezdő vagyok! Milyen sült ételt tudok csinálni szűzérméből?
A szűz a sertés legnemesebb(legdrágább, legfinomabb) része.
Hirtelen sülnek, brassóinak, párizsi szeletnek, rántva is kiváló.
Pörköltnek vétek!!
csak egy ajánlat. a szűzérmét vágd nem túl vékony szeletekre, és a tenyereddel nyomd egy kicsit terebélyesebbre. finoman sózd, és mártsd lisztbe mindkét oldalát.
egy serpenyőben forrósíts kevés zsírt, majd ebben hirtelen süssed a szeletkéket 2-2 percig mindkét felükön.
tedd át egy zsírozott jénaiba, ha mind elősült.
a lisztes zsírt a serpenyőben öntsd föl fél deci vízzel és forrald be. ezzel öntsd le a húsokat és fólia alatt kb 20-25 percig süssed. utána fólia nélkül pár perc, de csak tényleg egy kis pír miatt.
ezt bármilyen szószba teheted, (pl gombaszósz, lecsós szűzérme stb) de önmagában, valami körettel is isteni omlós,ízletes hús.
fűszereket szándékosan nem írtam, lehet ízlés szerint
bors, fokhagyma, majoranna de akár egzotikus is.
Nagyon jól hangzott az előző két elkészítés és recept.
Annyi különbség van köztük és az én eljárásom között, hogy én csakis serpenyőben pirítom, sütőben egyáltalán nem.
Ahogy már nagyon helyesen megírták, igazán "izzóra" hevített serpenyőbe kell betenni a kb. 2-3 centi vastag, kézzel megnyomkodott szeleteket, kevés zsíron (olajat nem javaslok, pláne nem olivát- nem bírják a hevítést), 2-3 percig oldalanként sisteregve pirítani, majd a lángot csökkentve újra 2-3 percig oldalanként "melengetni". Fordításnál beleszúrni tilos, ki ne folyjon a szaftja!
A fűszerezés az utolsó percekben történik, hogy a ráhintett ízanyagok nehogy megégjenek.
Kissé rózsaszínes, és szaftos marad így a közepe, majdnem mintha sületlen lenne (medium steak), de egy igazán jó steak ilyen! Puha és omlós is marad, nem szárad ki, és nem keményedik meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!