Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Kezdő vagyok! Milyen sült...

Kezdő vagyok! Milyen sült ételt tudok csinálni szűzérméből?

Figyelt kérdés
Gázsütőnk van ami nagyon szárít,múltkor csináltam szűzérmét tejföllel krumplival de nagyon száraz lett.mit csináljak hogy olyan jó szaftos legyen?vagy esetleg másik recept vagy lehet ebből pörköltet is?
2012. jan. 12. 15:05
 1/6 doboszoli ***** válasza:
100%

A szűz a sertés legnemesebb(legdrágább, legfinomabb) része.

Hirtelen sülnek, brassóinak, párizsi szeletnek, rántva is kiváló.

Pörköltnek vétek!!

2012. jan. 12. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
és ha sütöm mit csináljak ne legyen annyira száraz?
2012. jan. 12. 15:21
 3/6 anonim ***** válasza:

Még nem dolgoztam szűzérmével, de ezek a receptek elsőre szimpatikusak: [link]

[link]

2012. jan. 12. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

csak egy ajánlat. a szűzérmét vágd nem túl vékony szeletekre, és a tenyereddel nyomd egy kicsit terebélyesebbre. finoman sózd, és mártsd lisztbe mindkét oldalát.

egy serpenyőben forrósíts kevés zsírt, majd ebben hirtelen süssed a szeletkéket 2-2 percig mindkét felükön.

tedd át egy zsírozott jénaiba, ha mind elősült.

a lisztes zsírt a serpenyőben öntsd föl fél deci vízzel és forrald be. ezzel öntsd le a húsokat és fólia alatt kb 20-25 percig süssed. utána fólia nélkül pár perc, de csak tényleg egy kis pír miatt.

ezt bármilyen szószba teheted, (pl gombaszósz, lecsós szűzérme stb) de önmagában, valami körettel is isteni omlós,ízletes hús.

fűszereket szándékosan nem írtam, lehet ízlés szerint

bors, fokhagyma, majoranna de akár egzotikus is.

2012. jan. 12. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Hétvégén ettünk szűzérmét. felszeleteltem, körbetekertem a szeleteket császárszalonnával(fogpiszkálóval megtűztem) gyorsan megpirítottam mindkét oldalát, hogy kérget kapjon (jó forróra kell hevíteni a serpenyőt, hogy tényleg rövid idő legyen, különben kiszárad.)Majd megszórtam sóval, borssal, rozmaringgal, és sütőben megsütöttem. Nem volt száraz(bár szaftosnak sem nevezném), pedig gázsütőnk van. Köretnek pirított krumpli volt, meg sütöttem mellé nagyon apróra vágott császárszalonnát és hagymát.
2012. jan. 12. 22:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 gomzoli ***** válasza:

Nagyon jól hangzott az előző két elkészítés és recept.

Annyi különbség van köztük és az én eljárásom között, hogy én csakis serpenyőben pirítom, sütőben egyáltalán nem.

Ahogy már nagyon helyesen megírták, igazán "izzóra" hevített serpenyőbe kell betenni a kb. 2-3 centi vastag, kézzel megnyomkodott szeleteket, kevés zsíron (olajat nem javaslok, pláne nem olivát- nem bírják a hevítést), 2-3 percig oldalanként sisteregve pirítani, majd a lángot csökkentve újra 2-3 percig oldalanként "melengetni". Fordításnál beleszúrni tilos, ki ne folyjon a szaftja!

A fűszerezés az utolsó percekben történik, hogy a ráhintett ízanyagok nehogy megégjenek.

Kissé rózsaszínes, és szaftos marad így a közepe, majdnem mintha sületlen lenne (medium steak), de egy igazán jó steak ilyen! Puha és omlós is marad, nem szárad ki, és nem keményedik meg.

2012. jan. 17. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!