A Bolognai húst zsírral csináltam meg, és úgy tűnik túl sokat tettem bele. Hogyan "zsírtalaníthatnám" kicsit?
#1 A tészta nem szívja be a zsírt...
Plusz a reszelt sajt is zsíros...
Miután kihűlt, könnyen leszedhető lesz a tetejéről.
Egyébként én csak zsírral sütök-főzök, mivel utálom az olajat (kivéve az olívát, de annyit meg nem adok érte, amennyiért árulják), és rendszeresen csinálok így bolognait is. Először csak keveset szabad alá tenni, és ha látod, hogy nem elég, később még tudsz hozzá tenni kedvedre. Ha pedig a kevés zsír miatt enyhén lesül a dolog, egy korty víz segítségével gyönyörűen fel lehet szedni még, macera nélkül. Fontos viszont, hogy ha konkrétan leégett, akkor ezt ne csináld, mert keserű lesz az egész.
Mennyi zsírt tettél mennyi húshoz? Milyen húst használtál? Te daráltad otthon, vagy hentesnél frissen, esetleg elkövetted azt a hibát, hogy előre csomagolt darált húst vettél? Aminek 30 % a zsírtartalma?
Tudom, már két napos a kérdés, nyilván nem aktuális már, de okulni lehet a hibákból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!