Csülkös bablevest terveztem, de csülök nincs - csak kolozsvári szalonna és főzőkolbász. Melyiket tegyem bele inkább (és mikor)?
Ha a kolozsvári nyers, akkor tedd fel a babbal együtt!
A főzőkolbászt - de csak ha jobb minőségű, nem pedig valami puha, szójás cucc - felkarikázva ráérsz beletenni a végén, amikor már éppen elzártad a levest, mert ha előbb teszed bele kifő, kiázik minden íze, mert ezek csak romával vannak kezelve.
Még annyit az 1-hez.
Azt is lehet, hogy a szalonnát előfőzöd hagymás, babérleveles vízben és utána teszed bele ebbe a lébe a babot, mert a beáztatott vörös bab lehet előbb fő meg, mint a szalonna.
A szalonnát meg egyben főzd meg és amikor megfőtt kiveszed és felkockázva visszateszed, amikor már a bab is kész.
Sokkal finomabb lesz, mintha darabkákban főznéd.
Szívesen!:)
Ha le tudod vágni a szalonna bőrkét, azt főzd bele, jó ízt ad. Utána kidobhatod, ha nem szeretitek enni, vagy kemény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!