Hogyan tudok "jól" olajban sütni?
Figyelt kérdés
21 éves vagyok, egyetem miatt költöztem el otthonról.Eddig távol tartottam magam a konyhától, a mosogatást és az étkezéseket leszámítva.Nem élhetek egyfolytában gyors kaján, vagy rendelhetek minden nap valamit, mert csődbe megyek.Gondoltam neki állok szárnyaim bontogatásának főzés terén.Tea,puding és rizs megy már.Neki álltam venni gyors fagyasztott kajákat, amit elvileg csak olajban kell nem is sütni, hanem csak átmelegíteni, de valahogy sehogy se sikerül igazán.Tudnátok írni pár tippet totál kezdőknek amikre oda kell figyelni?2018. júl. 22. 21:24
1/19 anonim válasza:
Pl szokj le a gyorsfagyasztott szarokról, mert pénzkidobás.
2/19 anonim válasza:
Forró legyen az olaj, fagyottan dobd bele, mikor kicsit bebarnult a bundája, egyszer fordítsd meg, aztán vedd lejjebb a lángot és sütögesd még öt-tíz percig. Egyébként a csomagoláson mindig van leírás, hogy az adott terméket hogyan kell elkészíteni.
3/19 anonim válasza:
Egyes vagyok, nem rosszindulatból írtam, de annyi pénzért három napi friss! kaját össze tudsz dobni, és nem is feltétlen "órkig tűzhely mellett ácsorógsat"
4/19 A kérdező kommentje:
Oké köszi! Tudom, hogy rajta van az elkészítési javaslat, de fogalmam sincs mikor az adott hőfok közelében.Eddig csak úgy csináltam, hogy amikor forrt az olaj beletettem, amikor barnulni kezdett megfordítottam vártam és kivettem.Kicsit olyan mintha a belseje "nyers" maradna mindegyiknek.
2018. júl. 22. 21:44
5/19 anonim válasza:
Akkor vedd kicsit lejjebb a lángot, és sütsd tovább.
6/19 anonim válasza:
Inkább zsírban süsd vagy kókuszolajban amit nem hidrogéneztek! Komolyan az olajfinomítás rendkívül károssá teszi az amúgy kiváló napraforgót!
7/19 anonim válasza:
Szia!
Sütőd nincs? Szerintem egyszerűbb, mint olajban, és nem lesz büdös. De valóban jobban jársz, ha nem félkész ételeket vásárolsz. A neten találsz tök jó kezdőknek szóló recepteket, amiben még fázisképek is vannak, nem csak annyi, hogy "a szokásos módon sötét színű rántást készítünk", amivel nem megy sokra az, aki életében először csinálja.
8/19 anonim válasza:
A sütéshez megfelelő olajhőmérséklet elérését egy kis darab kenyérrel ellenőrizhetjük:
Amikor felteszed melegedni az olajat egy falatnyi kenyeret dobj bele, ha a kenyér barnulni kezd az olajban, a hőmérséklete megfelelő a sütéshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!