Hány fokos olajban kell a sültkrumplit sütni?
Hogy válasz helyett rögtön a kérdésbe is belekössek, a sült krumplit már nem kell sütni, a nyers krumplit kell sütni! :D
Amúgy 140-től 190-ig bármit el tudok képzelni, mert mondjuk ha nagyobb darabokra vágott sima burgonyát (nem mirelitet) akarsz megsütni, akkor 100% hogy sok a 170-180 fok, sokkal inkább reális egy 150 körüli hőmérséklet, mert tovább kell sütni, hogy átsüljön, úgy viszont ha túl forró az olaj, megég kívül, mire megsül belül.
De ha mirelit, pláne, ha ilyen nagyon elősütött " 1 perces" vagy más ilyen extra gyors, akkor simán kell neki küldeni 190-et, mert ennél lassabban sütve túl sok vizet veszít, és az egész egy aszott ropi lesz.
Mondjuk egy átlag mirelit hasábburgonyát, vagy ilyesmi méretűre vágott friss burgonyát kb 180-on szokás sütni, de érdemes rá figyelni, hogy az tényleg annyi legyen!
Ez alatt azt értem, ha pl -18 fokos mirelit burgonyát beleteszed az olajba, az bizony jócskán visszahűti!
Ilyenkor érdemes kivenni belőle a burgonyát, és nem úgy visszamelegíteni az olajat, hogy közben végig benne van a krumpli, hanem üresen hagy hevültön vissza az olaj, és mikor ismét elég meleg, akkor másodszorra beletenni a krumplit, és úgy készre sütni.
Így belülről kevesebb vizet veszít, és kívülről ropogósabb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!