Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mennyi ideig állnak el egy...

Mennyi ideig állnak el egy -18 fokos mélyhűtőben a különböző (nyers) húsfélék?

Figyelt kérdés

2015. nov. 12. 10:47
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
2015. nov. 12. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Nekem több, mint húszéves hatfiókos az egyik fagyasztóm, annak az ajtó belsején ikonokkal rajta van, hogy, mi meddig fagyasztható. (javaslat )

Sajnos nem tudom lefényképezni, de felírom, hogy mi van a húsoknál, és megírom neked. Az előbb néztem a maximum 12 hó, de alaposabban is megnézem és felírom.

2015. nov. 12. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Látom, míg ki mentem a spájzba, már lekéstem a válasszal ... :((
2015. nov. 12. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Azért mégis felírtam, hátha segítek vele. ha nekem ennyi idő alatt bevált, gondolom másnak sem adok

rossz tanácsot.

Disznóhús 5-8 hónap

Marha/borjú 9-12 hónap

Csirke 9-12 hónap

Kacsa/liba/ 2-4 hónap


Elég tág határok, de én leltem már a fagyóban egy évesnél régebbi húst is, és semmi baja nem volt megfőzve/sütve.

Üdv:)

2015. nov. 12. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 A kérdező kommentje:

Semmi baj, második, Neked is megköszönöm, hogy fáradoztál. :)

Első válaszoló, ez egy jó táblázat, de ezek szerint pl. a friss marhahúst nem szabad beletenni a mélyhűtőbe?

A steak-féléket még megértem, de a levesnek- vagy a pörköltnekvalót sem?

2015. nov. 12. 11:26
 6/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm, ezekre voltam kíváncsi.

Én is főztem-sütöttem már régebben eltett húsokat, de a gyerekek miatt kicsit jobban vigyázok.

2015. nov. 12. 11:28
 7/13 anonim ***** válasza:
Nyugodtan beteheted a fagyóba a friss marhahúst is. Én, ha jó áron kapok marhalábszárat, hátszínt , marhanyakat,... stb. mindig veszek többet és célirányosan kiporciózva lefagyasztom.
2015. nov. 12. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:

Amit még tudni kell, hogy az "eláll" ebben az esetben csak annyit jelent, hogy adig nem változik az íze.


Megromlani a hagyományos értelemben - hogy megbetegedhet töle valaki, mert bomlik - nem tud, csak az ízanyagok kezdenek átalakulni és ezért nem lesz kellöképpen élvezhetö a belölük készített étel.

2015. nov. 12. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:

"Első válaszoló, ez egy jó táblázat, de ezek szerint pl. a friss marhahúst nem szabad beletenni a mélyhűtőbe?

A steak-féléket még megértem, de a levesnek- vagy a pörköltnekvalót sem?"


Nem, félreértetted, nemcsak a fagyasztóra vonatkoznak az adatok, hanem a normál hütöben történö tárolás adatai is meg vannak adva.

A táblázatban megadják a friss hús normál hütöben való tárolási idejét is, meg a fagyasztóban valót is, azaz a friss marhát +1 és +7 fok között max. 3 hétig lehet tárolni, vagyasztva meg (-18 és -20 között) 3-tól 8 hónapig.

2015. nov. 12. 13:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim válasza:

Az a 3 hét a sima hűtőben kicsit soknak tűnik...

Ti egyébként hogyan követitek nyomon, hogy mit mikor raktatok el? Ráírjátok a zacskóra a dátumot?

2015. nov. 12. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!