A tejfeles zöldbablevest milyen fűszerrel tudnám pikánsabbá tenni?
A petrezselyem ne hiányozzon belőle, - bár a tányéron is meg lehet szórni friss, apróra vágott petrezselyemzölddel.
Jó étvágyat!
Beállíthatod sejtelmes keletiesre is, ha szokott módon fűszerezed, ám a fazék tartalmához negyed késhegynyi fahéjat teszel. Épphogy egy leheletnyit szabad, hogy kiérezzen úgy, hogy a fűszert ne lehessen beazonosítani, csak az érdekes íznyomot.
(Kb. mint kólákban a szerecsendiót használják. Az se lesz karakteres, sokan észre sem veszik - csak ad egy icipici, alig sejthető "fahordós" jelleget a csersav neki, amitől az ital sokkal izgalmasabbá válik, plusz ha a felhasznált víznek mellékíze lenne, akkor azt segít elnyomni.)
Recepciós korszakában arab vendégektől tanulta anyósom, aki szinte minden ételbe tett utána egy kis csipetkét belőle.
Zöldbabhoz egyébként is remekül passzol. Ha pl. csinálsz darálthússal + szerény törtpaprikával + hagymával, sóval, borssal és zöldbabbal egy serpenyőben, fedő alatt összepárolt "arab reggelit", abban egyenesen csodát tesz az icipici fahéj. Próbáld ki, érdekes ízvilágot kap az étel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!