Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Anyu megkért, hogy gyaluljam...

Anyu megkért, hogy gyaluljam le a tököt, mire hazaér. Be kell sózni? Ha igen, mennyivel előtte?

Figyelt kérdés
Fél 4-re ér haza, de nem tudom, besózzam-e.

2018. jún. 21. 12:50
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Mindenkinek ment a zöld, mert vette a fáradságot, hogy válaszoljon.

A cetlivel csak azt akartam érzékeltetni, hogy leírta, de azt nem, hogy sózzam-e... :)

Megyek, mert még meg is kell hámoznom és kimagoznom.

Mindjárt jövök.

2018. jún. 21. 14:03
 12/25 anonim ***** válasza:
65%
Ne sózd be! Nem írta, hogy sózd be, ennyi erővel be is borsozhatnád, azt se írta! Majd anyád megsózza, ha akarja! Komolyan nem értelek. Ez nem uborkasaláta, hogy kifacsard a levét.
2018. jún. 21. 14:10
 13/25 anonim ***** válasza:
71%

Utolsó mondjuk én ki szoktam facsarni a levet sózás után :) de mindegy tudod mindenki a saját íze (nagymama módszere) szerint főz.

Kérdező ne sozd be, nem írta anyukad! Gyaluld csak le, ahogy kérte.

2018. jún. 21. 14:13
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

ne sózd, mert abból baj nem lehet. Anyukád is megsózza, de ő tudja mennyire szeretné.

Gyalulás után tedd nejlonba, dobozba, bármibe, és tedd a hűtőbe.

Meg leszel dícsérve.

2018. jún. 21. 14:44
 15/25 A kérdező kommentje:

Na kész vagyok vele. De értem a szöveget, amit kiírt nekem cetlire, de annak írom, aki leoltott, hogy még itt is megoszlanak a vélemények, kell-e vagy nem. Nem kell egyből levenni a fejem. Még az is lehet, hogy elfelejtette odaírni.

Teljesen normálisan válaszolnak, te meg lehurrogsz, hogy agyatlan vagyok. Hát köszi.

2018. jún. 21. 14:54
 16/25 A kérdező kommentje:

12.! Egyébként aki sózni szokta, az nem azért a 3 másodperces tevékenységért sózza, hanem azért, hogy átjárja a só.

Többieknek köszönöm!

2018. jún. 21. 14:56
 17/25 anonim ***** válasza:
82%
Nagyon tetszett ez a kis disputa! A kislány csak annyit kérdezett, hogy besózza e a tököt? Erre egy egyszerű nemleges válasz is elég lett volna, erre lett belőle egy húsz hozzászólásos "vita".
2018. jún. 21. 15:27
 18/25 A kérdező kommentje:

17.! Valaki jelentette a kérdést (valószínűleg), mert már nincs ott, törölték.

Egyébként nem szoktunk cetlizni, pont ezért esett olyan jól anyutól. Olyan aranyosan írta. A (volt) 12-es válaszolótól meg pont azért esett olyan rosszul, hogy levegőt is cetlizéssel veszek-e.. Elhiszem, hogy meleg van, de ne itt élje ki a frusztációját.

Mindegy, már úgy is jön mindjárt. Tudok főzni, de már leírtam, hogy az ő módszerével elkészítettet szeretem a legjobban.

2018. jún. 21. 15:27
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Megjött azóta anyukád és kiderült, hogy szokta e sózni vagy sem.

És szokta? (ez már csak a privát kíváncsiságom:)

2018. jún. 21. 16:48
 20/25 A kérdező kommentje:

Igen, megsózta, mielőtt elkezdte készíteni. Mert én végül is úgy döntöttem, hogy nem sózom be. :) Azt nem mondtam neki, hogy kiírtam a kérdést. És igen, be kellett volna sóznom kicsit, hagyta állni, és még csak most nemrég lett kész. Igaz, volt előtte más dolga.

A lényeg az, hogy én édeskésen szeretem, jó sok kaporral, nem úgy mint anno a menzán, amit mindenki utált velem együtt.

Szerintem jót vigyorogna rajta még ő is, hogy képes voltam ezt itt megkérdezni, mert azt tudja, hogy gyakorizok.

Ja, valaki írta, hogy kislány vagyok. Hát nem! :)

2018. jún. 21. 17:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!