Először főzök kocsonyát. Mennyivel lepje el a víz a húsokat? A bőröket is beletegyem a tányérokba (fogyasztásra)?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Főzés közben tegyél bele annyi vizet, ami jócskán (bő 6-7 cm magasan) ellepi, sokáig kell főzni, és el fog párologni egy része, amiket írtál, abból bőven kifő annyi zselésítő anyag, amitől megdermed. A bőrért én nem rajongok a kocsonyában, biztosan nem tenném bele fogyasztásra, csak a főzéshez, a körmöt is kicsontozva, bőrét lehúzva raknám a tányérokba.
Amikor megfő, hagyd hűlni a levet addig, amíg összegyűlik a zsír a tetején, és le tudod szedni. A tányérokról is érdemes még egyszer zsírtalanítani, amikor már kezd dermedni a cucc, a csülökből, körömből elég sok ki fog főni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Annyi vizet önts rá, ami bőven ellepi, de a darabokat igyekezz úgy elhelyezni a fazékban, hogy minél kisebb helyet foglaljanak. 3-4 órát kell főzni, fedő nélkül, sok víz el fog párologni, ebben az első válaszolóval értek egyet.
A bőrke (csont, cupák, porcogó, egyebek) tányérba rakása viszont már ízlés dolga. Van, aki iszonyodik a bőrkétől, fültől, körömtől, van, aki él-hal érte. Én meg szoktam kérdezni, illetve próbálom észben tartani, hogy ki mit szeret benne, és úgy adagolom, a későbbiekben pedig egy titkos kódrendszer alapján (sárgarépa karika, feketebors szem) jelölöm a tányérokat.
Legközelebb pedig kérjél fület-farkat, a hentesnek az a dolga, hogy azt adja, amit te kérsz.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Mi szétválogatjuk a kocsonyába főtt bőröket, húsokat, csontos és zsíros darabokat. Személy szerint különböző mintájú nagy tálakba tesszük. A feleségem táljában több a hús mint az az enyémben, viszont az enyémben több a füstölt bőr, a zsíros fejhús és a körömről leszedett bőrke, mint az övében.
(A köröm bőrét még melegen, rögtön a főzés után lefejtjük a csontról. A csontot melegen szopogatjuk le. A hideg kocsonyába kerülő csontos darabokat kényelmetlen lerágni.)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Gratulálok!
Ha esetleg úgy gondolod, hogy egyszerre ez sok lenne megenni, nyugodtan berakhatod a fagyasztóba. Majd ha kivetted és kiolvad, forrald át őket ismét, ha megaludt, újra jó lesz!
Én is így szoktam, mert tudom, hogy pár nap után már kezd unalmassá válni...
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Jól van na, én nem szeretem a bőrt, legszívesebben csak színhúst raknék bele, de attól nem dermed meg.:-) Gratula, és jó étvágyat!
1-es
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!