Miért van az, hogy a kutya és macska eledelek szinte 100% húsból készülnek, az emberi fogyasztásra szánt konzervek viszont szinte nem is látnak húst?
A macskakonzerv pontosan 4% húst tartalmaz, még a drágább középkategóriás is.
Májkrémet, egyéb pástétomokat, felvágottakat meg azért lehet ilyen olcsón megvenni, mert nagyjából vágóhídi hulladékból készülnek.
Macskakonzervet ritkán veszek, de a szárazeledelükben pár százalék hús van, s egy csomó gabona. Egy ragadozónak a gabonakeményítő szerintem elég fura dolog. Bár a macskáink odavannak pl. a zabkásáért (rá se néznek olyankor a macskaételre). Nem értem őket, de nem aggódom nagyon, fognak maguknak azért egeret is.
Az ember legalább mindenevő. Plusz nem muszáj megvennie a kutyult dolgokat. Szomorú, hogy ilyenek vannak, de a fő, hogy nem muszáj megvenni. Személy szerint szinte kizárólag egykomponensű dolgot veszek, egy pástétom pont kivétel, annak a fele harcsa és a másik fele sem csupa rossz cucc :) Ízletes, olcsó, praktikus. Próbálkozni, válogatni, olvasni kell, ilyen világban élünk.
Egy kiscicam van, a macskakajakban vagyok erintett. Rengeteg olyan macskakaja neven forgalmazott konzerv van, amit en meg egy patkanynak sem adnek oda, de szerencsere van valasztek a normalis konzervek kozott is, persze joval dragabban.
Kizarolag jo minosegu eledelt veszek a cicamnak. Nagyon sok boldog pillanatot szerez nekem es ugy erzem ezt ha massal nem, legalabb a kellemes kornyezettel, minosegi kajaval es rendszeres apolassal viszonoznom kell.
Egyebkent ha sutok csirket vagy olyan etelt amit tudom,szivesen eszik, adok neki is.:)
"A macskakonzerv pontosan 4% húst tartalmaz, még a drágább középkategóriás is."
Tegyük hozzá, hogy az a 4% is hús ÉS állati eredetű "származék". Szóval még annyi húst se lát az a konzerv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!