Szennyezett vízben élő halak fogyasztásra alkalmasak?
sziasztok!
van egy tó nem messze hozzám, aminek a viz minősége szennyezett, azaz nyáron fürdésre nem ajánlott, mivel nehézfémekkel, és "valamelyik" hepatitisz betegséggel van fertőzve, mert kb 20 évig a környező városból az alig tisztitott szennyviz ömlött bele! Mondanom sem kell, a viz minősége elég rossz, algás, de élnek benne szép számban termetes, kiló körüli kárászok(semilyen más halfaj). Ez idáig csak horgásztam rájuk, és visszaengedtem őket, de mi lenne ha megsütném őket, lenne valami problémám egészségileg, sütés közben ezek a baktériumok elpusztulnának?
a másik opció, lenne lehetőségem elvinni egy kissebb méretű halastóba, aminek a viz minősége kiváló, mondjuk hagynám őket fél, vagy 1 évig benne, utána a hal fogyasztásra alkalmas lenne?
válaszaitokat előre is köszönöm
egy hal, ha megdöglött, akkor már dög lesz és el kezd romlani/bomlani, függetlenül attól, hogy éppen a vízben van-e vagy sem.
Elég undorító és buta felfogásod van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!