Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Szennyezett vízben élő halak...

Szennyezett vízben élő halak fogyasztásra alkalmasak?

Figyelt kérdés

sziasztok!

van egy tó nem messze hozzám, aminek a viz minősége szennyezett, azaz nyáron fürdésre nem ajánlott, mivel nehézfémekkel, és "valamelyik" hepatitisz betegséggel van fertőzve, mert kb 20 évig a környező városból az alig tisztitott szennyviz ömlött bele! Mondanom sem kell, a viz minősége elég rossz, algás, de élnek benne szép számban termetes, kiló körüli kárászok(semilyen más halfaj). Ez idáig csak horgásztam rájuk, és visszaengedtem őket, de mi lenne ha megsütném őket, lenne valami problémám egészségileg, sütés közben ezek a baktériumok elpusztulnának?

a másik opció, lenne lehetőségem elvinni egy kissebb méretű halastóba, aminek a viz minősége kiváló, mondjuk hagynám őket fél, vagy 1 évig benne, utána a hal fogyasztásra alkalmas lenne?

válaszaitokat előre is köszönöm

#horgászat #kárász #szennyezett viz
2015. júl. 2. 15:03
 1/7 anonim ***** válasza:
75%
Jó vicc, nemhogy megenni megfogni se fognám meg azt a rommá szennyezett halat!
2015. júl. 2. 15:39
 2/7 anonim ***** válasza:
76%

egy hal, ha megdöglött, akkor már dög lesz és el kezd romlani/bomlani, függetlenül attól, hogy éppen a vízben van-e vagy sem.

Elég undorító és buta felfogásod van.

2015. júl. 2. 15:52
 3/7 anonim ***** válasza:
76%
Na és ha bele sem lehet menni a vízbe mert hepatitisz meg minden nyavaja van ott, akkor azt a hal meg minden átveszi ott, és ezt te még a szervezetedbe is bevinnéd? jesszus
2015. júl. 2. 15:52
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Eszedbe ne jusson!!! Még a gondolata se! A vírus, baktérium még csak elpusztul, de semmi garancia nincs, hogy úgy átsüljön, hogy minden teljesen elpusztul. A nehézfém viszont nem tud kisülni belőle, és halálos méreg, már egy adag is. Ha meg elkezdesz istent játszani, és nekiállsz áttelepíteni a fertőzött halakat a tiszta élővilágba, olyan természetkárosítást követsz el, hogy halálodig fizetheted a természetvédelmi bírságot minden ott élő, és íly módon tönkretett élőlény után.
2015. júl. 2. 16:45
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
A másik opciót eddig nem is értettem, most esett le, hogy milyen elmeroggyant ötletet akar kivitelezni...
2015. júl. 2. 16:53
 6/7 anonim ***** válasza:
43%
Egyed csak, neked való.
2015. júl. 2. 18:12
 7/7 anonim ***** válasza:
Fúj... Inkább mennyél el egy normális tóra... Én nem kockáztatnék a helyedben.
2015. júl. 3. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!