Most akkor együnk halat vagy sem? (magas higanytartalom, fertőzött víz, stb. miatt)
Nagyon szeretem a halakat, elélnék rajtuk akár minden nap. :)
De utána olvasgattam,hogy már tele vannak higannyal,a megengedett szám feletti értékkel, s van amiknél kimutatott az antibiotikum szennyezettség is, + nem steril feldolgozóhelyek, valamint a vizek se olyan tiszták már,mint régen... és hasonló dolgok elijesztenek az egészségesnek titulált halfogyasztástól.
Szerintetek a mai világban érdemes akkor ezeket fogyasztani? Vagy csak mérgezzük magunkat már a halakkal is?
Hát ha teheted, menj ki horgászni és edd, amit fogsz :) Nem egy bonyolult művelet, és valószínűleg a hal is egészségesebb lesz.
Ha erre nincs türelmed, lehetőséged, akkor keresd elsősorban a minősített vagy bio halakat, vagy halpiacokon nézelődj helyi árusoknál.
A kérdésedet egyébként normál húsra átvonatkoztatva is érdemes fontolóra venni.
A cápaharcsafilét (pangasius) ne vedd, mert azt a világ legszennyezettebb folyójában tenyésztik Kínában.
Egyébként ilyen téren már ne is vegyél semmilyen felvágottat, virlsit, kolbászt, májkrémet, és olcsó baromfit, sertést, marhát.
1.) bátyám húsüzemben dolgozott évekig, és egyszer mikor nálunk voltak, megleptek a látogatással épp zöldborsófőzeléket csináltam sült lecsókolbásszal, (ami az ő húsüzemükből volt), és nem evett belőle. Furcsálltam, és rákérdeztem. Azt mondta nem akarja elmondani, hogy miből és hogyan készül mert amilyen finnyás vagyok sosem eszek többé lecsókolbászt. Addig-addig nyaggattam, míg elmondta, hogy a marha tőgyét levágják, földre dobják, és úgy koszosan, véresen kerül a darálógépbe, ami fő alapanyaga a lecsókolbásznak. Mondanom sem kell, azóta nem ettem...
2.) Tescoba dolgoztam és egyszer kerestem a grilles csajt, rányitottam és 4 tejes ládában áztatta a grillcsirkét. Ami már évek óta le volt vágva, szóval meg volt romolva. Kb. 3 hipós víz volt, az utolsó pedig kurkumás víz (hogy legyen színe a csirke bőrének)
Ilyen téren már boltba sem vásárolhatunk...
Köszönöm a hozzászólásokat!:)
Sajnos első, nem tudok horgászni, így marad a bolt/piac, de köszönöm a választ, hasznos volt a tiéd is! :)
Azt nem írtam ki,hogy már több,mint 3 éve vega vagyok (egyedül halat eszek) és próbálok egészségesen táplálkozni, ezért is érdekel, hogy amiből oly sokat eszem az egészséges-e valóban. Sajnos cikkekből utánajárva kiderült,h a halak nagy része nincsen túl pontozva, vannak olyan halfajták, amik igencsak a nem ajánlott kategóriába tartozik, mint az említett cápaharcsa is. így gondoltam jobban körül járom a témát itt is, hátha eljut hozzám vmi okosság, plusz infó. :)
Amúgy, sajnos én is tisztában vagyok vele,hogy nem egyszerű egészségesen táplálkozni,mert mindenben ott van a mocsok! Mondjuk ki bátran, direkt mérgeznek minket, szarnak rá,hogy hogy hat az egészségi állapotunkra a sok sz*r...a lényeg, pénz legyen benne számukra. Gazság ez az egész!!! A zöldség, gyümölcs is tudom jól,hogy hasonló kérdés lehetett volna, hisz azt is már agyon manipulálják...
De azért próbálok figyelni,hogy mit és honnan szerzek be,még ha nehéz is. :/
Az utolsó válaszoló kommentje még inkább eltántorít attól,hogy újra visszatérjek a húshoz!!!...köszi a felvilágosítást! :)
A halipar szerint csak azt együnk.
Az összes többi húsipar szerint (csirke, disznó, marha, birka) mérgezettek a vizek, és csak igazi húst együnk. Mindegyik a sajátját reklámozza.
Namost tudni kell, hogy a hal az egyetlen vadhús amihez kb mindenki hozzá tud jutni. Már, ha a horgászszövi pénzlenyúlásait nem nézzük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!