Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A gyümölcsöknek lehet magas a...

A gyümölcsöknek lehet magas a kalória-tartalma?

Figyelt kérdés
Úgy gondoltam, hogy fogyózáshoz bármikor bármilyen mennyiségben lehet enni gyümölcsöt. De ha ezeket sem lehet kétpofára tömni magamba, mit fogok én csinálni egész nyárig?

2014. ápr. 28. 16:40
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet korlátlan mennyiségben fogyasztani, mivel a bennük lévő fruktóz csak egy bizonyos mennyiségig okés.

Sok fehérje, sok zsír, 0 szénhidrát.

2014. ápr. 28. 16:42
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Hogy mit? Én azt javaslom, dobj ki mindent, ami fogyókúráról szól, s nézd meg, mi az egészséges táplálkozás alapja. Ha pl. egy cukorbetegeknek szóló oldalt keresel, jó helyen jársz.

Fogyni azzal lehet, ha több kalóriát égetsz el, mint amennyit beviszel. Vagyis mozogsz.

2014. ápr. 28. 16:47
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem tudom, én rengeteg gyümölcsöt eszem (ezt szó szerint értsd!), és nem hízok tőle.
2014. ápr. 28. 17:01
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem mindegy, hogy milyent. Nyilván nem banánt.
2014. ápr. 28. 17:20
 5/7 anonim ***** válasza:

A kalóriatartalmuk természetesen változó, bár annyira nem magas, de persze ha kilószámra eszed őket, rengeteg kalória bevihető. A gyümölcsevők vagy az elsősorban gyümölcsevők lazán bevisznek napi többezer kalóriát gyümölcsből...

Ráadásul igen nagy a cukortartalmuk. Én eleve a szénhidrátokat igyekszem mérsékelni, bármilyen is legyen, nekem ez vált be fogyásra, de az igaz, hogy nem is tudok sok gyümölcsöt enni, pedig oly remek fáink vannak... Bár most épp datolyakorszakom van. Ami önmagában nem baj. A mai 6 szem datolyámmal együtt is kevesebb szénhidrátot vittem be, mint egy átlag fogyózó, azt hiszem... Azért az én szempontomból elég sokat, bár erről inkább a zöldségbevitelem tehet.

Sokféleképpen lehet fogyni. Szerintem sem a rengeteg gyümölcs a jó irány (de biztos van, akinek az való, sokfélék vagyunk), pont szénhidrátból eszik szinte mindenki túl sokat s az nem igazán a fogyás irányába hat.

2014. ápr. 28. 20:52
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm az összes választ, ment mindenkihez a zöld kéz.:)

OrizaTriznyáák: Egyetértek Veled, de sok zsír? Ahogy a németek mondják: "fett macht fett", vagyis zsírból lesz zsír. Én azt inkább kerülném.

Második: Köszönöm a tippet, a testmozgáson már dolgozom.:)

Harmadik: Mindenki más, én még csak most tapasztalom ki, hogy mitől hízom.

Negyedik: Itt most pont a banánra gondoltam:O Tulajdonképpen emiatt a gyümölcs miatt tettem föl ezt a kérdést.

Ötödik: Mostantól valószínűleg mérséklem a gyümölcsfogyasztást.

2014. máj. 3. 17:57
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem igazán hatnak meg a németek, én úgy fogytam a kb. 24 kiló feleslegemből kb. 12 kilót, hogy napi 130-160g (bár néha 100, néha 200) zsírt ettem, elegendő fehérjét s viszonylag kevés szénhidrátot. Úgyhogy nem félek a zsírtól, igaz, nem is élvezném az étkezéseimet, ha nem lennének zsírosak...

Persze máshogyan is lehet fogyni, de speciel én nem lennék rá hajlandó. Nekem sok szénhidráttal kvázi lehetetlen.

2014. máj. 3. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!