Miért nem jön a a főtt tojás héja néha?
#7. Mindkét módszer tökéletesen működik.
Az elsőnél pohár helyett egy fél literes befőttes üveget használok, hogy ne fröcsögjön mindenhová a víz.
A kiskanalas módszer is jó, főleg ha friss a tojás, vagy melegen kell megpucolni.
én csak sót teszek a vízbe, hideg folyó víz alatt hűtöm picit max 1-2 percet és kész, és így is könnyen pucolható
van aki mondja a vízbe az ecetet is, mivel az oldja alapból kicsit a héját (sós ecetes víz)
de kinek mi jött be, kinek mi a könnyű
Ha a tojás nem akarja, nem fog könnyen lejönni a héja... De a hideg víz és a keményre főzés általában elég tuti.
nekem az a gond, hogy én puhán szeretem a sárgáját s azokat kissé neccesebb pucolni, de ma főzés után azonnal hideg vízbe tettem s ezek a tojások nem voltak rosszindulatúak. Amiket a főzővízben hagytam kihűlni, azok is jól pucolódtak. Ma és tegnap 10-ből 10 jó tojás :) 30-50-ből azért pár rosszul pucolható már szokott lenni, tök ugyanolyan kezelés mellett. Minimum 3 hetes tojásokat használok, ha elég nagy a tojáskészletem.
Sót nem teszek a vízbe, sajnálom elpazarolni a sót, hisz anélkül is jól elvagyok. A kevés só tuti nem hat, ugyanúgy nehezen pucolódtak akkor is, amikor kipróbáltam.
Törögetéssel nem mentem semmire és macerás is...
EGÉSZEN hideg vízbe helyezés (hűtőhideg), ez vált be. Amikor pucolás előtt még hűtőbe is kerül egy éjszakára, még jobb (az én tipikus nem teljesen kemény tojásaimnál főleg jó).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!