Teflon serpenyőt hogyan lehet tisztítani, ha ráégett az étel?
Egy teflonra hogy lehet ráégetni valamit??? Ez kb a lehetetlen kategória.
Én pont ezért szeretem a teflont.
Akkor szokott ráégni, ha már régi, és kopott a teflonréteg. Akkor meg már mindegy neki.
AMúgy áztatáson kívül nem sok lehetőséged van, szóval forró víz, és hajrá. Annyi tehetsz még, hogy bő vízzel felteszed a lángra. az talán felhozza a leégést.
a teflont eleve nem is szabadna addig hevíteni, hogy rá tudjon égni a kaja.
öntesz bele vizet, alágyújtasz, és amikor már buborékol, egy falapáttal szépen felkaparod ami leégett.
Mindent le lehet égetni, tapasztalataim szerint. Én nem szeretem a teflont, ma már kerámia serpenyőket veszek, azok 1-2 évig nem égnek le... De elég használtan bármi leég rajtuk, a rántotta is, bármennyi zsír van alatta.
Nos, először is áztatás, szódabikarbóna s utána tejfonszivacs. Az jó cucc, mindent azzal mosogatok, még az üveget is, úgy megszoktam :) Nyilván jóval gyengébb, mint a fémszivacs, de mit lehet tenni? A fenti hármas kombóval általában pár perc sikálás is elég. Anélkül egy alapos leégés nem megy. Igaz, ez nem palacsintás leégés, hanem zöldségpörkölt, aminél nem veszem észre a leragadást (észre szoktam, olyankor átrakom másik serpenyőbe s abban fejezem be). Időben észlelt leragadásnál simán leszedem teflonszivaccsal hipphopp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!