Milyen jo eteleket tudtok, amik birjak a fagyasztast?
A tesomnak akarok segiteni azzal, hogy viszek neki kajat, de messze lakunk egymastol, elkoltoztem es o nem nagy konyha muvesz de nem akarom, hogy az osszes penze a kajara menjen el. Ezert arra gondoltam, hogy fozok majd neki, lefagyasztom, igy nem kell 2 naponta vegig utaznom fel Pest megyet es azt o barmikor fel tudja melegiteni es legalabb jot eszik nem azt a sok mu cuccot. Bar lehet a fagyasztas se tesz olyan jot.
Mindegy is, a lenyeg, hogy milyen eteleket lehet szerintetek ugy fagyasztani, hogy utana melegites utan is finom marad? Pl a tejszines dolgokkal nem tudom lehet e ilyet.
Ti milyen kesz eteleket szokatotk lefagyasztani? :)
Gyakorlatilag minden ételt lehet fagyasztani, és az, hogy utána jó-e, föleg attól függ, hogy hogyan olvasztod ki.
Amire figyelni kell a fözés során, hogy nehogy túlfözd az ételt, mert a fagyasztás-kiolvasztás alatt pég puhul valamennyit.
Kiolvasztani a legtöbb ételt lassan célszerü, az eröszakod gyorsítás általában minöségromlást okoz.
Egyes fogások, pl. fözelékek akkor jók kiolvadás után, ha felforralják azt, mert akkor lesz megint homogén az állaga.
A tejszinesekkel is ez a helyzet, azt is forrásig kell melegíteni, akkor lesz olyan, mint frissen.
Ha konkrét étel fagyasztása érdekel, írj nyugodtan, én gyakorlatilag mindent fagyasztok, és már elég nagy tapasztalatom van.
Chilisbabtól a töltöttkáposztán keresztül mi is mindent elteszünk. A lényeg, hogy tényleg vegye ki este/reggel az ételt, amit el akar fogyasztani. Bár mikrózni a chilisbabot pl. szoktuk.
Anyósom a fasírtot, sülthúst is lefagyasztja, én inkább gombocban teszem el a fasirtot, ha sok a hus, aztan csak kisutom, ha oda kerulok
Töltött káposzta, töltött paprika, bármilyen pörkölt, (igaz én a csirkepörköltöt nem szeretem fagyasztva), és pl. a borsos tokány, kiolvasztva is ugyanolyan finom. Általában a savanyú káposztás ételek jól fagyaszthatóak.
A bolognai, vagy milánói szószt eleve úgy főzöm, hogy két-három adagot lefagyasztok belőle, csak tésztát kell főzni hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!