Hogyan lehet mikró nélkül ételeket melegíteni? Milyen trükkök vannak?
Olyan ételekre gondolok amelyeknek kényesebb a melegítése mert pl. lesül, leragad.
Bedöglött a mikró és amúgy is hallottam, hogy nem a legjobb mikrózni, így szerintem nem is veszünk másikat.
Szóval hagyományos melegítést fogom választani de nem mindent egyszerű így melegíteni :)
Levest, főzeléket egyértelműen könnyű de pl. párolt csirkemell már neccesebb mert száraz vagy pl. barna rizs mert leragad.
Bármilyen tippet szívesen várok! :)
Teflon serpenyőben, de ha gondolod, előtte béleld ki sütőpapírral, és úgy tedd a lángra.
Főtt tésztát, nokedlit úgy szoktam melegíteni, hogy kevés sós vizet forralok, a már előző nap kifőzött tésztát/nokedlit beleborítom, és amikor ismét elkezd forrni a víz, már szűröm is le = ennyi elég neki, hogy átmelegedjen.
Ha a rizs totál natúr, azt is meg tudod ezzel a módszerrel melegíteni. Vagy akkor marad láng fölött, sütőpapiroson való kevergetés.
Húsokat tepsiben, sütőben, rántott húst is nyugodtan vagy akár azt ki is lehet megint rántani.
Főzelék, leves egyértelműen a tűzhelyen, forráspontig vagy forralásig is, ha már 2-3 napos.
Tésztát át szoktam mosni forró vízzel.
Köszönöm az eddigi válaszokat :)
sütőpapírt majd kipróbálom.
Rántott húst nem eszek, csak szárnyasokat illetve halat eszek de azokat is párolóban készítem szóval elég szárazak.
Tésztákkal nincs gond, egy kis oliva olaj rá, összekeverem és mehet a tűzhelyre.
Legalábbis a durumtészta jól viselkedik.
amivel eddig meggyűlt a bajom az a barna rizs és a párolt csirke mert minimális lángon is azonnal letapadtak pedig öntöttem kis olajat alá :)
Én sütőben melegíteném, nem lángra tenném. Felmelegíted a sütőt forróra, aztán lezárod és beleteszed a meleg sütőbe.
Húst felszeletelném, hogy könnyebben átjárja a meleg. Sütőpapírt, ha teszel alá, akkor nem ragad le.
Energia szempontjából nem túl gazdaságos egy elektromos sütőt felmelegíteni azért, hogy megmelegítsek 1-2 szelet húst meg 200g rizst :)
Ez akkor lenne esetlegesen jó megoldás ha egy egész család ebédjét kellene megmelegíteni, de én kis adagokra gondoltam és gáztűzhelyre.
Igaz ezt elfelejtettem beleírni a kérdésbe.
Mikro a legenergiatakarékosabb módszer.
A káros hatása szerinted mi?
6: Akkor marad a folyamatos kevergetés, tapadás mentes edényben. Így elvileg semmi sem ragad le. Husit meg felvágni kis falatokra.
De szerintem inkább vegyetek másik mikrót minél gyorsabban :)
Tuti nem lesz másik mikró....
elég egészségtelen a mikrózás, csak sokan nem tudják vagy csak egyszerűen nem hiszik el vagy nem érdeklik...
menj el egy OBI-ba pl.
vegyél 2 egyforma olcsó növényt
az egyiket locsold sima csapvízzel míg a másikat locsold olyan vízzel amit mikróban felforraltál (persze meg kell várni amíg kihűl)
a sima vizes növény szépen ellesz de a mikrós vizes 1-2 héten belül el fog pusztulni :)
eddig sem használtam túl sokat a mikrót de szerintem most már nem is fogom többet
Gondolom ezt a kísérletet soha nem végezted el vagy a mikróban felforralt vizet még úgy forrón öntötted szerencsétlen növényre aztán cosdálkoztál, hogy megpusztul.
Mivel amikor ezt a kísérletet tudományosan elvégezték valahogy senki nem tapasztalta ezt a dolgot. Szóval nem, a mikrohullámú sütő egyáltalán nem káros és igen energia szempontjából a legjobb megoldás, szóval még a környezetet is kíméli az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!