Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Szabad konyhasót mikróban...

Szabad konyhasót mikróban melegíteni?

Figyelt kérdés
És kristályvíz tartalmú sót?

2016. okt. 18. 14:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
34%
sót szabad(van is direkt ilyen sópárna meleg borogatásra)
2016. okt. 18. 14:48
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Sót szabad, csak nem lehet :D Beteszed a mikróba a 20 dekás sópárnát 3 percre, és kb. 5 fokkal fogja emelni a hőmérsékletét full poweren.
2016. okt. 18. 17:26
 3/11 anonim ***** válasza:
85%
A mikró csak az ételek víztartalmát melegíti, és a víz adja át a hőt a többi alkotónak. Tehát minimum nedvesnek kell lennie a sónak ahhoz, hogy melegíteni tudjon rajta belátható időn belül. (Persze láttam már olyat, hogy valaki kókuszvajat izomból 10-15 percig melegített a mikróban, hogy "megolvad az".)
2016. okt. 18. 17:33
 4/11 anonim ***** válasza:
ja tényleg, sütőbe kell tenni :D
2016. okt. 18. 18:02
 5/11 EagleHUN ***** válasza:
53%

Talintulli (3-as) válaszára:

A mikró a hidrogén frekvenciájára van hangolva!

Így nem csak a vizet hanem minden magas hidrogéntartalmú anyagot képes melegíteni!

A kókuszvajat is!

(Azért ne próbáld ki pl benzinnel! De jelentősen melegedne a robbanás előtt! XD)

A kérdésre:

A száraz sót viszont neheze vagy sehogy sem melegíti!

Beteheted de alig fog melegedni, nem lesz probléma!

Meg kell nedvesíteni akkor fogja melegíteni.

Sütőben viszont "gazdaságosabban" melegítheted fel a sópárnád, csak ne hagyd bent azért túl sokáig!

2016. okt. 18. 19:09
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Akkor valaki mondja meg nekem, miért melegíti fel a mikró a száraz törölközőt?

Én a sópárnát is a mikróban melegítem (ha megtalálom), így igen, szerintem felmelegíti. A vaj is felolvad a mikróban és a margarin is és még a sült kacsazsír is.

2016. okt. 18. 21:21
 7/11 anonim ***** válasza:

EagleHun válaszára (5):

A mikrosütő nem a hidrogénre hanem a vízre van hangolva és tulajdonképpen nincs is rá hangolva (jól) mert így nagyobb a hullámok behatolási mélysége és így mélyebben melegít.

Egy kis átnézni való: [link]

A száraz konyhasó lehet hogy melegíti egy kicsit mert a dielektromos vesztesége nem zérus de nem gazdaságosan az biztos.

2016. okt. 18. 22:11
 8/11 Wadmalac ***** válasza:
100%

Meggondolandó, hogy amennyiben olyan dolgot raksz a mikróba, ami egyáltalán nem melegíthető vele, az a mikrónak olyan, mint az üres járatás, attól meg gerjedni és meghibásodni is tud.

Szerintem egy nem hermetikusan zárt zacskó konyhasónak MINDIG van elegendő víztartalma. Nagyon higroszkópos, a legkisebb légnedvesség is beleszívódik.

2016. okt. 19. 08:49
 9/11 A kérdező kommentje:

Nem csak a gyakori kérdéseken néztem utána.

Megkérdeztem a fizkém tanárom is.

Azt mondta, hogy TILOS!!!

mert a mikró fegyverzetei kisülnek, ugyanis nem melegít semmit sem a mikróhullám a NaCL-en.

A NaCl NEM higroszkópos, nincs kristályvize.

De kristályvizes sókat lehet mikróban melegíteni, csak minek. Elpárolog belőle a kristályvize és onnantól az első eset lép életbe.

Szóval a gimis fizkém tanár leoffolt mindenkit.

Csá gyíkok én léptem!

2016. okt. 19. 21:21
 10/11 anonim ***** válasza:
73%

"A NaCl NEM higroszkópos,"

Ha ezt a tanárod mondta, akkor mondd neki, hogy adja vissza a diplomáját. De szerintem ezt inkább csak te raktad össze félinformációkból. Egyébként de, az NaCl bizony higroszkópos. Ezért is köt bele a sótartóba idővel a konyhasó, főleg párás időben. Elvonja a levegő páratartalmát.

2016. okt. 19. 23:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!