Szabad konyhasót mikróban melegíteni?
Talintulli (3-as) válaszára:
A mikró a hidrogén frekvenciájára van hangolva!
Így nem csak a vizet hanem minden magas hidrogéntartalmú anyagot képes melegíteni!
A kókuszvajat is!
(Azért ne próbáld ki pl benzinnel! De jelentősen melegedne a robbanás előtt! XD)
A kérdésre:
A száraz sót viszont neheze vagy sehogy sem melegíti!
Beteheted de alig fog melegedni, nem lesz probléma!
Meg kell nedvesíteni akkor fogja melegíteni.
Sütőben viszont "gazdaságosabban" melegítheted fel a sópárnád, csak ne hagyd bent azért túl sokáig!
Akkor valaki mondja meg nekem, miért melegíti fel a mikró a száraz törölközőt?
Én a sópárnát is a mikróban melegítem (ha megtalálom), így igen, szerintem felmelegíti. A vaj is felolvad a mikróban és a margarin is és még a sült kacsazsír is.
EagleHun válaszára (5):
A mikrosütő nem a hidrogénre hanem a vízre van hangolva és tulajdonképpen nincs is rá hangolva (jól) mert így nagyobb a hullámok behatolási mélysége és így mélyebben melegít.
Egy kis átnézni való: [link]
A száraz konyhasó lehet hogy melegíti egy kicsit mert a dielektromos vesztesége nem zérus de nem gazdaságosan az biztos.
Meggondolandó, hogy amennyiben olyan dolgot raksz a mikróba, ami egyáltalán nem melegíthető vele, az a mikrónak olyan, mint az üres járatás, attól meg gerjedni és meghibásodni is tud.
Szerintem egy nem hermetikusan zárt zacskó konyhasónak MINDIG van elegendő víztartalma. Nagyon higroszkópos, a legkisebb légnedvesség is beleszívódik.
Nem csak a gyakori kérdéseken néztem utána.
Megkérdeztem a fizkém tanárom is.
Azt mondta, hogy TILOS!!!
mert a mikró fegyverzetei kisülnek, ugyanis nem melegít semmit sem a mikróhullám a NaCL-en.
A NaCl NEM higroszkópos, nincs kristályvize.
De kristályvizes sókat lehet mikróban melegíteni, csak minek. Elpárolog belőle a kristályvize és onnantól az első eset lép életbe.
Szóval a gimis fizkém tanár leoffolt mindenkit.
Csá gyíkok én léptem!
"A NaCl NEM higroszkópos,"
Ha ezt a tanárod mondta, akkor mondd neki, hogy adja vissza a diplomáját. De szerintem ezt inkább csak te raktad össze félinformációkból. Egyébként de, az NaCl bizony higroszkópos. Ezért is köt bele a sótartóba idővel a konyhasó, főleg párás időben. Elvonja a levegő páratartalmát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!