Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ajándékba kaptam 3 kg kakaó...

Ajándékba kaptam 3 kg kakaó port. Szeretnék ebből keserű étcsokoládét készíteni. Tehát nem egy kész csokit megolvasztani gőz fölött, hanem egy törhető ehető étcsokit készíteni. A kakaó porból törhető csokit. Mi kell hozzá, mi a technológiája?

Figyelt kérdés
2010. jún. 16. 16:19
 1/6 anonim ***** válasza:
A csokoládé olyan termék, amely kakaótermékekből (kakaómassza, kakaóvaj, esetleg kakaópor) és cukrokból készül, legalább 35% összes kakaó szárazanyagot tartalmaz, ebből legalább 18% a kakaóvaj és legalább 14% a zsírmentes kakaó-szárazanyag.
2010. jún. 16. 16:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
A kakaóvajjal mindenhogyan gőz fölött kell dolgozni hogy se a cukor se a kakaó ne égjen meg.A csokoládék összetétele gyártási titok. Neked kell saccra keverni.
2010. jún. 16. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Igazi csokit biztos nem fogsz tudni készíteni. Vannak különféle otthoni receptek, amiket ki lehet próbálni, de ezek biztos nem olyanok, mint az igazi finom csoki. Pl:

[link]

2010. jún. 16. 16:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Ma, június 17.-én 3 kedves válasz érkezett. Sajnos gyakorlatban a kérdésemre igazi választ nem kaptam. A kakaóm 20-22% mértékben már tartalmaz kakaó vajat. Ismét a kérdésem, hogy keserű étcsokit kapjak a porból, amely önthető melegen, törhető hidegen. Ha vajjal keverem a kakaó port akkor nem lesz túl zsíros? Szerintem ez nem annyira nagy titok, hogy valaki praktikus választ ne tudna. Ha kapható a kereskedelemben 80 % fölötti kakaó tartalmú táblás "fekete" étcsoki akkor azt házilag is meg lehet csinálni. Gyorsan romlandó tejre, de még vajra sem gondolok. Pedig lehet ez a mottója, de ipari szinten tesznek bele stabilizátort, tartósítót, színezéket, stb. Na ezeket nem akarom, hogy ilíen összetevőket tartalmazzon. Továbbra is várom a gyakorlati tanácsokat.További szép napot kívánok!
2010. jún. 17. 09:01
 5/6 anonim válasza:
2013. júl. 4. 21:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 cydor válasza:
Nekem ezzel az a bajom hogy a kakaópor 80%a csomosodas gátló, terfogatnovelo stb anyag. Bárhogyan is próbálod ellensúlyozni ezt az őrületes mennyiségű idegen anyagot nem tudod. A kakaoporbol készült csokoládé kakaó ízű es nem csoki ízű, bár aromakkal javithatsz rajta. En ugy kiserleteztem hogy vettem csokolade es kakaovaj pasztillákat kokuszzsirt, frissen főtt presszo kávét, es kakaoport es goz folott kiserleteztem az aranyokkal. Amikor majdnem kesz, akkor jo minosegu rum vagy más égetett szesz segit meg kicsit. Egy lottyintes bele, gyorsan elkavarom, es formakba öntöm. Az alkohol gyorsan elillan, de addig is kicsit higabba konyebben folyossa, jobb allaguvá teszi, es kihozza az ízeket. Ha szobahomersekleten nem folyos zsiradekot raksz hozza mint a kokuszzsir, akkor szep fenyes, kemeny, ropogos csoki lesz. En menta párlatot vagy menta desztillatumot is szeretek bele keverni mert szeretjuk a mentolos csokit. Aranyokat nem tudok pontosan, mindig más. Eleinte minfenbol ugyanannyi pl egy poharnyi. Aztan szerintem pasztillakbol erdemes tobbet. Par csepp aroma, stb...
2016. dec. 18. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!