Miért esik össze a piskóta, az új sütőnkben? Mi lehet a gond?
Figyelt kérdés
Vettünk egy kombinált tűzhelyet, a sütőrésze elektromos (hőlégkeverős). A régi tűzhely sütőtere gázos volt, abban 6-8 centi magas gyönyörű könnyű piskótát tudtam csinálni.
Most viszont egyszerűen nem sikerül soha a tészta, mindig összeesik..
Pedig sütés közben majd 10 centisre felemelkedik, de mikor elkészül(ne) lekapcsolom és azonnal összeesik 2-3 centisre.
Próbáltam csak alsó sütésen, vagy alsó+felsőn, de a végeredmény mindig ugyan az lett.
Mi lehet a baj? :(
Gondoltam arra is, hogy mivel szinte teljesen zárt a sütőtér, és a gőz nem tud (vagy csak alig) távozni, ez okozhatja a problémát?
2018. máj. 20. 13:59
1/3 anonim válasza:
Minden piskótát gőzmentes sütőben kell sütni. Tehát a sütő ajtaját résnyire ki kell támasztani.
2/3 anonim válasza:
Esetleg próbálj más receptet.
Nekem ez vált be eddig egyedül:
Persze mehet kakaópor nélkül is.
3/3 anonim válasza:
Szia.A piskótát én alsó -felső sütéssel sütöm légkeverés nélkül! és nem hagyom nyitva az ajtót.Egy fontos kérdés.Mennyi ideig és milyen hőmérsékleten sütöd a piskótát ?(egy cukrász)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!