Csak beképzelem, vagy tényleg más ízű a héjában főtt burgonya?
Nekem sokkal jobban ízlik héjában főve, mintha nélküle főne.
Ha valóban így van és nem placebo, akkor mi az oka ennek? A héja adna neki ízt?
valamelyik zacskós krumplira - talán aldi-s de magyar beszállítótól - rá van írva hogy több vitamin lesz benne ha héjában főzik meg, és jobb az íze.
Szerintem pont rosszabb az íze ha héjában van főzve, de lehet anno nem mostam meg vagy nem tudom.
Köszönöm!
Igen, azt valamiért különösen emlegetik mindenütt, hogy alaposan meg kell mosni főzés előtt, nem maradhat rajta semennyi föld.
Szerintem is finomabb héjában főzve, mert az ízek, ásványi anyagok,vitaminok, benne maradnak a burgonyában, és nem öntöd ki főzővízzel.
A legfinomabb szerintem a héjában sült burgonya vajjal, vagy kacsazsírral.
Igen, más az íze, mert nem fő ki belőle a cucc.
A sült krumpli is más ízű, mert ott se oldódik ki az olajban az íze.
Persze, hogy más!
Ha felkockázod, úgy főzöd, akkor sok jó íz kifő belőle, főleg ha bő vízben főzöd.
Héjában más, szerintem jobb. Nem az ad ízt, az csak benttartja azokat.
És nem fontos megmosni előtte, csak akkor, ha olyan fajtát főzöl, aminek a héját meg is szokták enni... De amit megpucolunk, ott mindegy, pusztán kényelmesebb, ha nem földes, hanem tiszta, amit pucolni kell majd...
A héjában sült is fini amúgy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!