Losoncz jozsef kérdése:
Mi a külömbség a héjába fött és a hámozott burgonya között?
Figyelt kérdés
2013. aug. 13. 05:35
1/5 anonim válasza:
KülöNbség az, hogy a héjában főtt burgonyában több vitamin marad. De nem minden ételt lehet héjában főttből főzni.
2/5 anonim válasza:
Maga a krumpli kevesebb vizet szed magába, így ízletesebb marad.
Valóban nem minden ételhez lehet héjában főzött krumplit használni.
Leginkább a rakottakhoz, (rakottkrumpli) vagy a liszttel összegyúrandó ételekhez (krumplis-lángos, krumpli fasírozott, hasonló) főzzük héjában.
3/5 anonim válasza:
Mar a neveben is benne van. Koretnek szerintem jobb a hamozott,azt jobban lehet izesiteni, de pl. nagymamam mindig hejaban fozi,ha rakottkrumplit csinal, vagy ha pogacsatesztaba kell. Izles dolga:)
4/5 anonim válasza:
Másik nagy különbség, hogy a héjában főtt burgonyában benn marad a keményítő, a pucoltból nagy része kifő.
Így pucoltból kicsit krémesebb lesz mondjuk a burgonyapüré, vagy lágyabb a szilvásgombóc tésztája.
Viszont ma már olyan sokféle burgonya kapható, hogy lassan nem tudni, melyik mire jó. Van, ami főzésre, van, ami sütésre...
5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat:)
2013. aug. 15. 15:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!