Hogyan lehet a spenótot lefagyasztani? Meg kell főzni?
Lehet nyersen is fagyasztani, lehet leforrázva - ez utóbbi esetben kisebb helyet foglal a fagyasztóban. Felhasználáskor nincs különbség közte, én szivesebben fagyasztom nyersen.
De arra figyelj, hogy elötte célszerü összedarabolni, mert fagyosan nem megy.
Ha meg netán leveles állapotban akarnád felhasználni, akkor csak nyersen fagyaszd, és figyelj rá, hogy ne törjön össze a fagyasztóban.
Nem szükséges megfőzni fagyasztás előtt.
Én nagyon alaposan megmosom, saláta centrifugában leszárítom,amit nyersen fogok felhasználni egy folpackkal borított tálcára terítem,és beteszem a fagyasztóba. 1-2 óra elteltével simítózáras tasakba teszem, így mindig csak annyit veszek ki amire szükségem van.
A főzeléknek eltett spenótot szűrőkanálban lobogó forró vízbe mártom, 5-ig számolok és hideg vízbe teszem. Lecsöpögtetem, leturmixolom és adagonként lefagyasztom.
csak semmi lacafacázás. rengeteg van a kertben, sóskából mégtöbb.
rájöttünk, hogy nyersen, jól megmosva, nagyolva összevágva tejfölösvödröcskékbe összepréselve, lefedve érdemes lefagyasztani.
a főzéskor csak kipattintom a kanácskából, aztán nagyon lassan olvasztom fel a langyos főzővízben.
Az uccsónak: nyamm!
De ha akartok finom salátát enni így tavasszal, akkor:
fele-fele arányban spenót-sóska,
újhagyma zöldjével,
esetleg újfokhagyma zöldjével (de fokhagyma kell bele, ha új nincs),
főtt újkrumpli,
főtt tojás,
joghurt ízlés szerint sózva-cukrozva, borsozva, citromlével.
A zöldeket apróra, belekeverni a kicsire vágott főtt krumplit és a tojást, rá a joghurtos dresszing.
Ha fel akarjuk pörgetni, vajon megpárolt csirkemellet is lehet beletépkedni apróra.
Tavaszi, nyers, zöld és finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!