Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A babot beáztatjuk főzés...

A babot beáztatjuk főzés előtt, a rizst is feltéve hogy köret lesz?

Figyelt kérdés
Tejberizs esetén mi a helyzet.

2018. márc. 23. 12:32
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A babot sem kötelező, de a saját életedet könnyíted meg, ha a főzés előtti napon beáztatod. A rizst és sosem áztatom be előre. Eddig nem is hallottam ilyesmiről, sem köretnél, sem tejberizsnél. (Hivatásos szakács vagyok)
2018. márc. 23. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A rizst nem kell, sőt egy kis olajon szokták megfuttatni főzés előtt.
2018. márc. 23. 13:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
39%

A rizst áztatjuk, ha eszünkbe jut, de nem muszáj. Nyilván puhul egy kicsit (amikor rizstejet csináltam, félig megpuhult a rizs csak az áztatástól és könnyen vitte a turmixgép), de olyan nagy különbséget nem jelent főzéskor.


A babot beáztatjuk, hogyne, s kuktában főzzük, különben az életünket megunnánk, mire elkészül...

2018. márc. 23. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
89%
Babot mindig beáztatom, így 1 óra alatt általában megfő, rizst akkor szoktam ha rizses húst csinálok, mert így gyorsabban megpuhul, mintha nem lenne beáztatva.
2018. márc. 23. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm
2018. márc. 28. 11:33

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!