Milyen tésztaételek vannak, amik nem annyira szószosak?
Kezdő "háziasszony" vagyok és nagyképűség nélkül mondhatom, hogy egész jól értek a főzéshez.
Viszont most hogy másra is kell főznöm akadt egy olyan gondom, hogy pasim nem szereti a nagyon bő szószos tésztákat, viszont én magamnak kb ilyeneket csinálok.
Valami recept (vagy link) olyan tésztaételről, ami tényleg finom, laktató és nem igazán szószos/szaftos?
A 10-es válaszoló írta meg a megoldást! :)
A milánói és a bolognai sem "túlszószos", különösen ha előtte összekevered és zömét beszívja a tészta.
Hihetetlen, hogy van még valaki, akinek a párja nem szereti a szószos ételeket. Nálunk is ez van pontosan :)
Én már nem bonyolítom, külön szósz, külön tészta, aztán rak rá amennyit gondol. A rakott tésztáknál pedig kevés szósszal készítem, azok úgyis mindig elég szárazak lesznek, én utólag pedig megküldöm pluszban szósszal, ha nem maradt, akkor tejföllel, tejszínnel, bármi ilyesmivel.
A pestós tészta nagy kedvenc, és méretetlenül egyszerű, a párom az olaszos tészták közül ezt szereti a legjobban. Spagetti, pesto, füstölt sajt, mellé pedig pirítok neki fokhagymásan csirkét, magamnak zöldséget. Nyami :)
Lasagne?
Vagy nem jut most eszembe a neve, de olasz, olyan, mint egy mini Erdélybe, csak hússal van töltve.
Szerintem nézz körbe Gennaro Contaldo-nál.
https://www.youtube.com/user/gennarocontaldo/videos?disable_..
Arabiata penne
Fume penne
Ezek paradicsomos tészták, nem kell a tésztának tocsogni, csak beleforgatni
Tonhalas spagetti
Királyrák spagetti
Eddig én is azt hittem, hogy egyedi eset vagyunk, de ezek szerint nem.
Nálunk még a levesből is csak a sűrűjét lehet csak adni, mert "sok a lé".:D
Tiszta őrült!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!