Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan süssek puha, mégis...

Hogyan süssek puha, mégis szép színű sajtos pogácsát? Az enyém folyton vagy kiszárad, vagy olyan fehér, mint a .

Figyelt kérdés
Régi gázsütőm van, felső - alsó sütési technikával. Ha több ideig bennhagyom a pogácsát, hogy szép színe legyen, akkor kiszárad. Vagy túl kicsire szaggatom őket? Hány percig kell egyáltalán sütni?

2018. márc. 1. 08:34
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

25-25-25 dkg margarin, túró, liszt + 1tojás, hajtogasd meg párszor és szórd meg sajttal



[link]

2018. márc. 1. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, főleg azokét, akik tudatták velem, hogy a pogácsát NEM szabad alacsony hőfokon sütni, mert kiszárad és forró sütőbe kell betolni. Én eddig pont fordítva próbálkoztam, a kiszáradást alacsony hőfokkal próbáltam elkerülni.

Tegnap kipróbáltam a szokásos receptemet, amit linkeltem ide is. Annyit változtattam rajta, hogy olaj helyett tejfölt gyúrtam a tésztába. 220°-on sütöttem 15 percig. Szépen megpirult a teteje, viszont majdnem nyersnek/"krémesnek" találtam a közepét. Ettől függetlenül ehető volt. Elkönyveltem, hogy most sem jött össze, keresek új receptet. Ma reggelre a pogácsa elhűlt, a közepe már nem volt nyers és bizony finom lett! (lehet, hogy, amíg aludtam, a jótündér visszapakolta még 5 percre a sütőbe! :) ).

Köszönöm még egyszer a válaszokat, ment mindenkinek a zöld kéz!

2018. márc. 2. 10:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!