Mitől lehet egy aránylag jó minőségi fehér bornak mégis kissé keserű utó ize? Mit kellene beletenni, hogy ez ne érződjön? Mi hiányzik belőle?
Lenyelés után pár mp cel lehet lehet a szájban érezni ezt
az utó ízt.
3 as neked halvány gőzöd sincs a bor kezeléshez
Igen is utólag is kell savpótlás ,kén hozzá adás .
Bort csak a kocsmai pulton láttál .
3 as a legszarabb bort sem kell kiönteni,mert le lehet
főzetni párlatnak .Tényleg ez nem a Te területed,má bocs .
A rizlingekre jellemző (olasz, r.szilváni, rajnai) a fanyar utóíz, ami hozzátartozik a bor karakteréhez, különösen a száraz kivitelnél érződik. Ám ha zavaróan tolakodó ez az íz, valami borhibára kell gyanakodni, ami kóstolás, esetleg labor nélkül nem lehet beazonosítani, ill. kezelni.
A fenti vizsgálatok (érzékszervi és labor) után valóban utólag állítják be a borászok pl. a kén, és savtartalmat.
Párolni addig lehet(érdemes) a bort, amíg nem kezd ecetesedni, mert ekkor az alkohol jelentős része ecetté alakul,(gazdaságtalan a főzés) ill. az illós íz átmegy a párlatba is. Sz@r borból ugyanolyan párlat lesz.
Az is lehet, hogy rosszul volt tárolva.
Ha nagyon gáz, akkor hétuppos szőkekólával keverhető, de gondolom ennyire nem rossz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!