Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Brownie - hol rontottam el?

Brownie - hol rontottam el?

Figyelt kérdés

[link]


Ezt a receptet csináltam meg, annyi módosítással, hogy dupla adagot szerettem volna, így mindenből kb. még egyszer ugyanannyit kevertem össze. Ennek ellenére, amikor kész lett a massza, már láttam, hogy iszonyú kevés. Beleöntöttem egy jól kivajazott tepsibe mindet, miután kivettem, alig lehetett kivenni a tepsiből, nem azért mert leragadt, hanem mert annyira vékonyka lett az adag. Ízre nagyon finom volt, de a vendégeknek nem mertem kirakni:-( Mi lehetett a gond? Van valakinek bevált receptje?


2010. jún. 8. 12:26
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
én tudom, milyen a brownie, de azért valahogy úgy egyben, kis aranyos kockákban kijöhetett volna a tepsiből:-)
2010. jún. 8. 12:41
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az ott a képen csak 1 cm magas. Ha 2x2cm-es kockákra vágod, úgy jól néz ki.Nem piskóta ez!


Ha kétszer olyan széles és kétszer olyan hosszú tepsit veszel, és kétszer olyan magasat akarsz, az nem kétszer annyi, hanem 8-szor annyi anyag.


Kis térfogatszámítás

Ez a recept szerintem mondjuk 8dl=0,8l=800cm3

V= a*b*c szélesség*hosszúság*magasság

magasság: c=V:(a*b)=800cm3 : 20x20cm=800:400=2cm magas süti.


Ha te mondjuk 30*40 cm-es tepsibe akarsz 4 cm magasat(nem sül meg) akkor 30cm*40cm*4cm=4800cm3 sütid lesz, vagyis 4,8 litert kell beleöntened a tepsibe a 8 dl helyett. Ez hatszor annyi.

Browninak nem kell 4 cm magas, csak 2cm, akkor 3-szoros adag.

De ha a tepsi 36*46 cm, akkor 36*46*2= 3,3 liter, az négyszeres adag.

Önts grízt a mérőpohárba, és azzal próbáld ki, hány dl kell a tepsidbe! Sokat emelkedni ez nem fog, mert a csoki a vaj nehéz.

Ha morzsás, akkor nagyon zsíros, szerintem sok a csoki. ha kicsit több tojást és lisztet teszel, akkor egyben marad.

Ne a piskótára emlékeztessen szeleteléskor, hanem a csokira!


Mi muffinformában sütjük, az mindig o.k.

2010. jún. 8. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/16 anonim válasza:

Szerintem kicsit kisebb méretű tepsit használj, dupla adaghoz is.

A recept szerintem teljesen rendben van, de azt mondod ilyen morzsákban jöttek ki akkor süsd egy kicsit kevesebb odeig, illetve ne csak vajazd ki a tepsit hanem utána szórd meg egy kis zsemlemorzsával is így még könnyebben kijön majd. Vagy a legjobb sütőpapír alá. Lehet így jobban sikerül majd. :)

2010. jún. 9. 22:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/16 anonim ***** válasza:

Szia! Szerintem ez a recept nem annyira jó. Eleve nagyon kis mennyiségeket ad meg, ez kb. egy palacsintasütőbe elég.

Ha nem használunk lisztet, hanem helyette őrölt mandulát/diót/mogyorót, akkor annak annyinak kell lennie, mint a liszt lett volna. Biztosan nem 5 dkg-nak, hiszen az csak ízesítésre lehet elég. Nem rontottad el, csak rossz receptet választottál szerintem. Sütőpor és/vagy szódabikarbóna még véletlenül sem való ebbe a sütibe!

Ítt egy recept, én ezt használom (alapnak). Ha gondolod, próbáld ki. Én 4x-es adagban szoktam, de 5 pasit etetek:)

A lisztet bátran cseréld fel őrölt mandulával, dióval, mogyoróval. Akár keverheted is, pl, fele-fele arányban.

A bownie akkor jó, ha ragacsos belül, tömény, sűrű. Nagyon finom:D

[link]

2010. jún. 15. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/16 anonim válasza:

A brownie-ba nem szabad rakni sütőport,mikor először csináltam , én raktam bele...Annyira bedagadt tőle, hogy széthullott, és olyan lett mint a virágföld.


Én abban a trapézformájú sütő formában szoktam sütni, szaknyelven "büdöge". Az a lényeg, hogy magasabb és keskenyebb tepsiben süssed meg,és akkor nem lesz lapos. Eleve ez egy elég nehéz és tömör süti.

Van hogy úgy szoktam hogy két tésztát is csinálok, egyet ét csokival, egyet meg fehérrel, és rétegenként rakom a formába ,úgy hogy valamennyire keveredjen, és akkor márványos lesz.

2010. jún. 15. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/16 A kérdező kommentje:
utolsó előttinek üzenem, hogy a recept szuper & köszönöm!!!!:-))))
2010. júl. 2. 10:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!