Brownie - hol rontottam el?
Ezt a receptet csináltam meg, annyi módosítással, hogy dupla adagot szerettem volna, így mindenből kb. még egyszer ugyanannyit kevertem össze. Ennek ellenére, amikor kész lett a massza, már láttam, hogy iszonyú kevés. Beleöntöttem egy jól kivajazott tepsibe mindet, miután kivettem, alig lehetett kivenni a tepsiből, nem azért mert leragadt, hanem mert annyira vékonyka lett az adag. Ízre nagyon finom volt, de a vendégeknek nem mertem kirakni:-( Mi lehetett a gond? Van valakinek bevált receptje?
Szerintem az ott a képen csak 1 cm magas. Ha 2x2cm-es kockákra vágod, úgy jól néz ki.Nem piskóta ez!
Ha kétszer olyan széles és kétszer olyan hosszú tepsit veszel, és kétszer olyan magasat akarsz, az nem kétszer annyi, hanem 8-szor annyi anyag.
Kis térfogatszámítás
Ez a recept szerintem mondjuk 8dl=0,8l=800cm3
V= a*b*c szélesség*hosszúság*magasság
magasság: c=V:(a*b)=800cm3 : 20x20cm=800:400=2cm magas süti.
Ha te mondjuk 30*40 cm-es tepsibe akarsz 4 cm magasat(nem sül meg) akkor 30cm*40cm*4cm=4800cm3 sütid lesz, vagyis 4,8 litert kell beleöntened a tepsibe a 8 dl helyett. Ez hatszor annyi.
Browninak nem kell 4 cm magas, csak 2cm, akkor 3-szoros adag.
De ha a tepsi 36*46 cm, akkor 36*46*2= 3,3 liter, az négyszeres adag.
Önts grízt a mérőpohárba, és azzal próbáld ki, hány dl kell a tepsidbe! Sokat emelkedni ez nem fog, mert a csoki a vaj nehéz.
Ha morzsás, akkor nagyon zsíros, szerintem sok a csoki. ha kicsit több tojást és lisztet teszel, akkor egyben marad.
Ne a piskótára emlékeztessen szeleteléskor, hanem a csokira!
Mi muffinformában sütjük, az mindig o.k.
Szerintem kicsit kisebb méretű tepsit használj, dupla adaghoz is.
A recept szerintem teljesen rendben van, de azt mondod ilyen morzsákban jöttek ki akkor süsd egy kicsit kevesebb odeig, illetve ne csak vajazd ki a tepsit hanem utána szórd meg egy kis zsemlemorzsával is így még könnyebben kijön majd. Vagy a legjobb sütőpapír alá. Lehet így jobban sikerül majd. :)
Szia! Szerintem ez a recept nem annyira jó. Eleve nagyon kis mennyiségeket ad meg, ez kb. egy palacsintasütőbe elég.
Ha nem használunk lisztet, hanem helyette őrölt mandulát/diót/mogyorót, akkor annak annyinak kell lennie, mint a liszt lett volna. Biztosan nem 5 dkg-nak, hiszen az csak ízesítésre lehet elég. Nem rontottad el, csak rossz receptet választottál szerintem. Sütőpor és/vagy szódabikarbóna még véletlenül sem való ebbe a sütibe!
Ítt egy recept, én ezt használom (alapnak). Ha gondolod, próbáld ki. Én 4x-es adagban szoktam, de 5 pasit etetek:)
A lisztet bátran cseréld fel őrölt mandulával, dióval, mogyoróval. Akár keverheted is, pl, fele-fele arányban.
A bownie akkor jó, ha ragacsos belül, tömény, sűrű. Nagyon finom:D
A brownie-ba nem szabad rakni sütőport,mikor először csináltam , én raktam bele...Annyira bedagadt tőle, hogy széthullott, és olyan lett mint a virágföld.
Én abban a trapézformájú sütő formában szoktam sütni, szaknyelven "büdöge". Az a lényeg, hogy magasabb és keskenyebb tepsiben süssed meg,és akkor nem lesz lapos. Eleve ez egy elég nehéz és tömör süti.
Van hogy úgy szoktam hogy két tésztát is csinálok, egyet ét csokival, egyet meg fehérrel, és rétegenként rakom a formába ,úgy hogy valamennyire keveredjen, és akkor márványos lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!