Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ti mennyit tesztek bele?

Ti mennyit tesztek bele?

Figyelt kérdés

A kérdéseim pörkölt készítésre vonatkoznak.

1, Fél Kg húshoz mennyi csemege paprikát és mennyi csípőset tesztek bele? Egy társasági vita kapcsán került terítékre hogy sok bele a csípős vagy sem ?


2, Mennyi vízzel indítjátok a pörkölt készítést? Lehet, hogy itt elrontom a dolgot, mert én kapásból beleborítok 1L-el, aztán lassan elpárolog. A pörkölt receptek meg szinte mindig azt írják, hogy kevés vízzel indítani aztán, többször felönteni. De mi a különbség a kettő közt ? Ha kevés vízzel kezdem, akkor állandóan figyelni kell, hogy ne égjen le.


2018. febr. 5. 16:32
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%
Az első idézetet nem ő írta. Itt már akkora a kavarc, hogy jobb lenne lezárni ezt a pörkölt ügyet. A sorszámok folyamatosan csúsznak, ahogy a kommentek érkeznek, így nem lehet követni.Ha valakit mással összekevertem én megkövetem, és bánom, hogy nem ahhoz ért célba, akit illetett volna, az pedig röhög a markába és hallgat, mint az a bizonyos...
2018. febr. 6. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem ertem mirol beszelsz, mert nem is kell megpiritani a hagymat, hanem uvegesre dinsztelni. Ha nem piritod, nem karamellizalodik, nem lesz edes. Egyebkent te nem porkoltet keszitesz, max paprikast. De draga nagymamam is igy csinalta, csak o azert, mert utalt fozni, ezert aztan jol felontotte, azt jovanazugy'. Minden volt az, csak finom nem. Szep piros, zsiros, iztelen viz leve lett, szaftja egy szal se.
2018. febr. 6. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/25 A kérdező kommentje:

#21-nek.

Nem csúsznak a kommentek, mindig csak az első számot nézd.

Persze csak akkor ha nekem írtál...

:)

2018. febr. 6. 18:44
 24/25 A kérdező kommentje:

#22-nek.

Dinsztelés az a forró zsiradékban egy hirtelen sütés ami összehúzza a felületi rostokat.

Tényleg erről még nem beszéltünk:

Mennyi ideig is kell a hagymának az olajon rotyognia ?

Egyáltalán mennyi olajat tesztek alá 1db kis-közepes hagymára számolva ?

Viszont itt megint van egy probléma.

Ha összehúzzuk a rostokat, akkor be fog sűrűsödni a pörkölt, mert ugye az egyik amitől szaftos lesz az a hagyma rost.

2018. febr. 6. 18:58
 25/25 A kérdező kommentje:
Utolsó mondatom végére kérdőjelet gondoltam tenni, csak lemaradt.
2018. febr. 6. 18:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!