Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ti mennyit tesztek bele?

Ti mennyit tesztek bele?

Figyelt kérdés

A kérdéseim pörkölt készítésre vonatkoznak.

1, Fél Kg húshoz mennyi csemege paprikát és mennyi csípőset tesztek bele? Egy társasági vita kapcsán került terítékre hogy sok bele a csípős vagy sem ?


2, Mennyi vízzel indítjátok a pörkölt készítést? Lehet, hogy itt elrontom a dolgot, mert én kapásból beleborítok 1L-el, aztán lassan elpárolog. A pörkölt receptek meg szinte mindig azt írják, hogy kevés vízzel indítani aztán, többször felönteni. De mi a különbség a kettő közt ? Ha kevés vízzel kezdem, akkor állandóan figyelni kell, hogy ne égjen le.


2018. febr. 5. 16:32
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
32%

Woálá


[link]

2018. febr. 5. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/25 anonim ***** válasza:
100%

Az első kérdésre még én is meg tudom mondani a válaszomat, pedig én soha nem készítek húsos pörköltet (bár a párom igen).

Soha, semennyi csípős paprikát nem eszem, mert nem bírom (jó, némely ételbe mehet egy parányi, de pörköltbe nem). Ez nyilván egyéni, nincs jó és rossz megoldás.


Nálunk kevés a víz (fogalmam sincs, de ilyen 2 dl? nem én csinálom és a párom sem tudja, de ilyesmi), 1 kiló nyúlhoz. Kuktában készül, nem párolog el, úgyhogy nem ég le és nem kell rá vigyázni, csak az elején, amíg a hagymánál tart a történet.

2018. febr. 5. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/25 anonim ***** válasza:
70%
Csipős paprikábol semmenyit nem szeretem a csipőset ,vízből amenyi el lepi hust.
2018. febr. 5. 17:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/25 anonim ***** válasza:
61%

Nulla csípőset, mert van a családban, aki nem szereti.


Másodikra: én felöntöm vízzel, hogy lepje el majdne ,aztán majd elforralom.

2018. febr. 5. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/25 anonim ***** válasza:
67%

Én megpirítom a (sok) hagymát, félre húzom, teszek rá (sok) pirospaprikát, öntök rá kb. 1 dl. vizet és összekeverem. Utána teszem bele a húst, megsózom és mivel gázom van, lángelosztóra teszem kis lángra és lefedem.

A sózott hús rengeteg vizet bocsájt ki úgy 20 perc múlva - különösen a bolti csirke - ezért szükségtelen plusz vizet tenni rá.

Nyáron megy rá még egy paradicsom és két zöldpaprika, azoknak is van leve.

Amikor már a hús kidobta a saját levét, úgy 10 perc múlva leveszem a fedőt, hogy a víz elpárologjon.

Nem kell kavargatni, nem kell öntözgetni, csak hagyni kell!

Sűrű, nem vizes, rengeteg zaftja lesz és nagyon finom lesz így a hús.

Most írhatnám, hogy a két paprika bogyiszlói (mert a férjem úgy szereti) de nem írom, mert az erősség az egyéni ízlés és tűrőképesség kérdése, nincs rá általános érvényű szabály.

2018. febr. 5. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/25 anonim ***** válasza:
95%
Pörköltbe csak az indításnál kell egy minimális víz, (1-1,5-2 dl) mert sok vízben nem pörkölt ízű lesz a hús, hanem olyan, mintha gulyásban, vagy egyéb levesben főzted volna. Fél kiló húshoz bőven elég az 1dl is, még sok is!
2018. febr. 5. 18:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/25 A kérdező kommentje:

Hát nem lettem okosabb.

Ez az 1 dl víz annyira kevésnek tűnik, hogy......


Mostanában többször csinálok darált húsból pörköltett, valahogy jobban szeretem.

Fogtam:

- 4 kisebb-közepesebb fej hagymát

- 1/2 Kg darált húst

- 2 farhátat, hogy a blökinek is legyen kostoló

- fűszerek...

Ha ehhez teszek fél liter vizet akkor a hús még bőven kilóg. Hogy lehet elég 1 dl ???

Nem értem, pedig már több helyen olvastam, hogy 1-2 decit tesznek hozzá.

2018. febr. 5. 19:35
 8/25 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy az is probléma nálam, hogy a hagymát nem vagyok hajlandó üvegesíteni olajban, mert az édesedést nagyon messzire el szeretném kerülni. Aki viszont tovább párolja a hagymát, annak jobban összeesik, talán így nem igényel annyi vizet..
2018. febr. 5. 19:46
 9/25 anonim ***** válasza:
52%

Fél kilónyi húshoz egy jó evőkanálnyi csemege pirospaprikát teszek a pörköltbe.Megbízható kistermelőtől, magyarul házit veszek.

A hagyma dinsztelése, kis sóval-vízzel való elfőzése után teszem a húst bele,és addig párolom fedő alatt, amyg a saját levét ki nem adja. ha ezt is elfőtte, utána teszem rá a pirospaprikát, majd annyi vízzel (ha csontlevem, azt használom felöntőlének )amennyi ellepi.

Folyamatosan figyelni kell, mert hamar zsírjára sülhet, mielőtt megfőne, vagyis a folyadékot állandóan pótolni kell,de mindig csakis annyival, amennyi éppen ellepi.

Mire megpuhul a hús, sűrű mártásszerű szaftnak kell maradnia.

Az elején történő, bő vízzel való felöntés nem célszerű,soha nem kapunk olyan eredményt, mint a szakaszos

folyadékpótlással.

2018. febr. 5. 19:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/25 anonim ***** válasza:
49%

#8

Milyen édesedést? Nem értlek!:(

A pirított hagyma mitől lenne édes?

Hol laksz?

Elmegyek hozzátok és megmutatom, hogy lehet 1 dl vízzel csodás pörköltöt készíteni!:)

2018. febr. 5. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!