Ki hogyan csinálja a húslevest? Mit tesztek bele és mit nem?
marha húslevest szoktam főzni.
Jó sok répa,fehér répa, kevesebb vörös hagyma, fokhagyma, zeller ,karalábé, néha kelbimbó , az ízük miatt .
Felteszem hideg vízbe főni a marha húst kb 2óra hosszat kis lángon főzöm ami habot feldob azt leszedem a vízről majd hozzá rakom a zöldségeket. Soha nem sózom meg a levest amig nem omlos puha hús mert a só vissza keméyiti a húst. továbbra is kis lángon főzöm épp ,hogy bugyog.. Vegata vagy ilyesmi íz fokozokatt nem használok. Inkább több friss zöldséget teszek bele.. Ha minden jó halad akkor4-5 óra mulva kész a leves..
Felénk a húsleves csirkéből van,kerül bele jópár krumpli,sárgarépa,karalábé,karfiol,zeller,és a lényeg,töltelék
Volt már erről itt kérdésem,akkor is furcsálták sokan,de borsodban így szokás.(a levesben megfőttekből laktató második van)
Általában ezek vannak benne:
Csirke (nyak, far-hát, comb, szárny, szív, zúza), pulyka alsó comb (még istenibb a leves ha pulyka is van benne, és ezzel általában készül utána egy uborkamártás, vagy vadas)
sárgarépa, gyökér, paszternák, zeller, karalábé, kis fej káposzta, karfiol a végén, krumpli, a fej vöröshagyma és 1-2 gerezd fokhagyma is.. (ha ennyi minden van benne, akkor ez már drága leves :D )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!