Mit csináljak, hogy a pizza tésztája ne süljon szinte ehetetlenül keményre és ropogósra?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Olaj az alapvetően kell bele!
Te eddig nem tettél?
Ha csak azokat tetted bele amiket leírtál, akkor te nem pizzát sütöttél, hanem maceszt, ne csodálkozz!
40 dkg liszthez kell 1dl.olívaolaj.
Keress már egy normális receptet a neten és ne süsd órákig!
Legmagasabb fokozaton süsd otthoni sütőben.
Termeszeteaen olaj kell bele meg némi cukor is.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Legközelebb csináld friss élesztőből, amit pici tejben vagy vízben felfuttatsz, pici cukorral. Az olaj elég hozzá 3 ek.
Nekem instant élesztővel mindig kemény, ropogós lett, míg a frissel, puha, szinte paplanos a kelt pizzatészta.
Persze ez ízlés kérdése, mert ki milyet szeret, arra teszi le a voksát.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Otthoni sütőben nem lesz gyári pizzád, mivel nem tudsz 500°C -ot varázsolni a sütőbe.
Amit tehetsz, hogy előre felfűtöd maximálisra és abba tolod be, de infrafény hiányában akkor sem lesz olyan mintha kemencébe dobtad volna. A tészta pedig alapvetően sima kenyértészta, de a fentiek miatt kicsit moddolni kell az olajjal.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Hát én nem tudom, de nekem a 20 éves gázsütőmben mindig nagyon finom pizzát sikerül készítenem, pedig nem cifrázom.
Még csak nem is kelesztgetem előre, nem várakozgatok, bekeverem az élesztőt az 50 dkg liszthez, 1 dl. olívaolajjal, (kb.3-4 evőkanál) vízzel, sóval - mondjuk én a tésztájába is teszek olasz fűszerkeveréket - besimítom a tepsibe, megkenem és megrakom amivel éppen akkor gondoljuk és kész.
Hamarabb megvan, mint ezt leírtam, megfelelő magasságú és puhaságú a tésztám, mindenki imádja.
Én speciel az olasz sógorommal együtt a vékony ropogós tésztát szeretjük, de feláldozzuk magunkat a család kedvéért.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!