Mit csináljak egy fél csík ehetetlenül sós füstölt szalonnával?
Figyelt kérdés
Egy bográcsozást már elrontottunk miatta, mert nem kóstoltuk meg.2017. jún. 23. 14:27
2/10 anonim válasza:
Fozd meg jo sol vizben es tegyel.hozza szodabikarbonat, ez elveszi a sossagat. Az elsozott levest is pl szodabikarbonas felforralassal szoktuk "megjavitani". Aztan meg fel lehet hasznalni bablevesbe pl. Ja es ezt ne csak felforrald, mert azert ido mire a szalonnat atjarja.
4/10 A kérdező kommentje:
Mennyi ideig főzzem kb? És mennyi vízbe mennyi szódabikarbónát? A szalonna cca. 6 5-6 cm vastag.
2017. jún. 23. 15:07
5/10 anonim válasza:
Áztatsd egy éjszakára hideg vízben, az kiveszi a só nagy részét. Ezután szárazra törölve a szokásos módon el tudod használni.
6/10 A kérdező kommentje:
Ok, akkor először áztatok, aztán ha esetleg nem használt jön a szódabikarbónás főzés.
2017. jún. 23. 16:24
7/10 anonim válasza:
Nem kell bele sok, 1-2 kaveskanalnyi eleg. Fogalmam nincs meddig kene fozni, de egy tiz oerc biztos kell neki, aztan majd latod.
8/10 anonim válasza:
A hidegvízben áztatás jó módszer, csak annyival egészíteném ki, hogy áztatás után fel kell használni, tovább már nem lehet romlás veszélye nélkül tárolni sima hűtőben.Ha sok, esetleg egy részét le is fagyaszthatod, úgy még máskor is jó lesz.
9/10 A kérdező kommentje:
Az áztatás bevált, még sós egy kicsit, de már ehető. Szóval akkor meg kell enni. Azzal nem lesz gond :)
2017. jún. 24. 08:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!